search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις νέες φανέλες της Ράγιο Βαγεκάνο;

13.07.2015 10:43
Κεραυνοβολήθηκε το Λονδίνο: Σε 4 ώρες καταγράφηκαν 15.000 κεραυνοί (Video)  - Media

Καυτηριάζουν τον ρατσισμό, την ομοφοβία, μιλούν για τον καρκίνο, την κατάθλιψη και την ενδοοικογενειακή βία 

 

Η Ράγιο Βαγεκάνο είναι η τρίτη ομάδα της Μαδρίτης. Δεν έχει τα χρήματα της Ρεάλ και της Ατλετίκ, είναι όμως η ομάδα που εκτός από το ποδόσφαιρό, περνάει και άλλα μηνύματα.

Μπορεί να παίζει χρόνια στην primera division, οι περισσότεροι όμως την έμαθαν όταν πριν από λίγους μήνες, η ομάδα παρενέβη και πλήρωσε το χρέος προς τις τράπεζες που είχε μια ηλικιωμένη, για να μην γίνει κατάσχεση του σπιτιού της. Παίκτες, προπονητής και διοίκηση πλήρωσαν, και η 85χρονη Carmen Martínez Ayudo, έπειτα από 50 χρόνια διαμονής, δεν εκδιώχτηκε από το σπίτι της, που της έπαιρναν οι τράπεζες.

Με έδρα την περιοχής της Μαδρίτης Βαγέχα, θεωρείται η ομάδα της αριστεράς, και της εργατιάς. Η Ράγιο έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες της φανέλες για τη σεζόν που έρχεται.

Παραδοσιακά η φανέλα της μοιάζει με εκείνη της εθνικής ομάδας του Περού. Λευκή φανέλα και μια διαγώνια κόκκινη γραμμή. Φέτος όμως τα χρώματα άλλαξαν. Οι «Βαγέχας» θέλουν να περάσουν πολλά κοινωνικά μηνύματα ανάλογα με το χρώμα της εμφάνισης τους. Έτσι, το κόκκινο είναι για τον καρκίνο. Το πορτοκαλί για τις κινητικές δυσκολίες, το κίτρινο για την κατάθλιψη, το πράσινο για το περιβάλλον, το μπλε για την παιδική κακοποίηση, το ροζ για την ενδοοικογενειακή βία και ολόκληρο το ουράνιο τόξο για την ομοφοβία.

Στο κάτω μέρος της φανέλας είναι μόνιμα γραμμένη η λέξη «αλληλεγγύη», ενώ με την αγορά κάθε φανέλας, τα 7 ευρώ θα πηγαίνουν σε οργανώσεις κοινωνικής παρέμβασης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57