Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Λίγο η ζέστη, λίγο η ανησυχία των ημερών, καμία νοικοκυρά δε θέλει να περνάει όλη της τη μέρα κλεισμένη στην κουζίνα. Επιλέγουμε να φτιάξουμε φαγάκι που σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμο να ταΐσει τους αγαπημένους μας.
Λίγο η ζέστη, λίγο η ανησυχία των ημερών, καμία νοικοκυρά δε θέλει να περνάει όλη της τη μέρα κλεισμένη στην κουζίνα. Επιλέγουμε να φτιάξουμε φαγάκι που σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμο να ταΐσει τους αγαπημένους μας.
Υλικά:
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. κέτσαπ
½ κ. γλ. ταμπάσκο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. worcestershire σος
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις φτερούγες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
Σε μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τη ζάχαρη, το ταμπάσκο, την worcestershire sauce και τη ρίγανη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.
Ιδανικά, τις σερβίρουμε με ρύζι.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.