search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:15
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Μέχρι τα 10 έτη η επιμήκυνση

03.02.2011 17:24
ΔΝΤ: Μέχρι τα 10 έτη η επιμήκυνση - Media

Το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων άνω των  δέκα ετών, επισήμανε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Καρολάιν Άτκινσον.

Το ΔΝΤ δεν διαθέτει μηχανισμό για την παροχή δανείων άνω των  δέκα ετών, επισήμανε η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, Καρολάιν Άτκινσον.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΔΝΤ, να προβεί σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα στα 10 έτη.

Αναφορικά με τα επιτόκια, η κ. Ατκινσον τόνισε ότι αυτά είναι δεδομένα σε κάθε χρονική στιγμή, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ιρλανδίας κυμαίνονται στο 3,1%.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι είναι «σημαντικό να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων στην Ευρώπη», εξαίροντας τη σημασία ενός μόνιμου μηχανισμού χρηματοδότησης.

Σχετικά με τα stress tests των τραπεζών, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο για την παροχή της απαιτούμενης κεφαλαιακής ρευστότητας σε περίπτωση που διαφαίνεται τέτοια ανάγκη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Τέλος, εστίασε τόσο στη σημασία των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης που εφαρμόζονται στα κράτη που έχουν προβλήματα χρέους, όσο και στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ούτως ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το πρόβλημα χρέους είναι σε τελική ανάλυση η μια πλευρά ενός γενικότερου προβλήματος ανάπτυξης, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48