search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:19
MENU CLOSE

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

14.07.2015 15:59
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα - Media

Κατατέθηκε με την μορφή του κατεπείγοντως το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσαν οι Θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, στο πλαίσιο οικοδόμησης «εμπιστοσύνης» μεταξύ των δυο πλευρών.  

 

Κατατέθηκε με την μορφή του κατεπείγοντως στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσαν οι Θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, στο πλαίσιο οικοδόμησης «εμπιστοσύνης» μεταξύ των δυο πλευρών.  

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί σε κοινή συνεδρίαση 4 συναρμόδιων επιτροπών. Η διαδικασία στις επιτροπές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεσημέρι και θα ακολουθήσει η σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων προκειμένου να εκδώσει ημερήσια διάταξη και να εισαχθεί το σχέδιο νόμου στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση αργά το βράδυ.

Το νομοσχέδιο περιέχει 2 άρθρα. Το πρώτο άρθρο περιέχει το κείμενο συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής και το δεύτερο άρθρο σειρά προαπαιτούμενων δράσεων, που εκτείνονται σε 28 σελίδες (ΦΠΑ, ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό σύστημα, ΕΛΣΤΑΤ).   

Με επιστολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητά από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου το νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την διαδικασία στην Ολομέλεια να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου όπως αναφέρει, καθώς περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση και για την συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 

Ξεχωρίζει το ιδιόχειρο σημείωμα της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει σημειώσει, λανθασμένα, ότι το νομοσχέδιο «παρελήφθη στις 15/7/2015 (σ.σ. είναι η αυριανή ημερομηνία) και ώρα 18.09. Να γίνει άμεσα η ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Βουλής και να ενημερωθούν αμέσως οι κοινοβουλευτικές ομάδες και όλοι και όλες οι βουλευτές με ηλεκτρονική και έντυπη διανομή».  

Δείτε το έγγραφο:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15