search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Από το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» στο μνημόνιο 3

15.07.2015 20:06
Κουτσούμπας: Προδοσία των λαϊκών συμφερόντων το νέο μνημόνιο - Media

«Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ.Α. Παπανδρέου φτάσαμε στο βάρβαρο μνημόνιο 1. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο μνημόνιο 2. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο μνημόνιο 3» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή.

 

«Το 2010 από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ.Α. Παπανδρέου φτάσαμε στο βάρβαρο μνημόνιο 1. Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου του κ. Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο μνημόνιο 2. Σήμερα, το 2015, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το «θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα, φτάσαμε στο μνημόνιο 3» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή.

Σημείωσε δε, την απουσία του πρωθυπουργού από την Βουλή.

Ανέφερε ότι «ο λαός θα πληρώσει το άθλιο μνημόνιο «Τσίπρα» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «δυστυχώς για εσάς, το παραμύθι της σκληρής, περήφανης διαπραγμάτευσης τελείωσε, δεν πείθει πλέον».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι αποκαλύφθηκε πως «η ΕΕ είναι μία αντιδραστική, ιμπεριαλιστική συμμαχία, η οποία δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα», όπως, επίσης και ότι «καμία αστική – ούτε με αριστερό πρόσημο- κυβέρνηση δεν μπορεί να βαρά τα νταούλια σε αυτούς που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας, στους μονοπωλιακούς ομίλους».

Πρόσθεσε, ότι αντιλαϊκά σχέδια δεν έχει μόνο ο Σόιμπλε, αλλά και οι φίλοι του πρωθυπουργού, ο Ολάντ και ο Ομπάμα, που ο κ. Τσίπρας «παρουσιάζει ως δήθεν εχθρούς της λιτότητας».

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, χωρίς να προετοιμάσει και να παρουσιάσει στον λαό καμία εναλλακτική λύση, ενώ μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός βρέθηκε «αγκαλιά με τους ηγέτες του ΝΑΙ» να παρουσιάζει την υπογραφή νέας συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούγεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

«Τώρα δηλώνετε έκπληκτος για τη σκληρή στάση της ΕΕ και της ΕΚΤ. Μα, όλα όσα έγιναν στις τράπεζες, τα παρουσίαζε ως πιθανό σενάριο ήδη προεκλογικά ο κ. Βαρουφάκης. Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το τερατώδες μνημόνιο συνοδεύεται από ένα νέο μύθο αποτελούμενο από δύο στοιχεία με πρώτο εκείνο της «δικαιότερης κατανομής των βαρών» και δεύτερο «στοιχείο του εμπορίου ελπίδας» την προοπτική επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τις υποσχέσεις αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους.

«Όλοι θυμούνται ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το μεγάλο κούρεμα που έγινε τότε συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «το ίδιο συμβαίνει και τώρα».

Τα στηρίγματα του πρωθυπουργού είναι οι «τρεις πολιτικοί σωματοφύλακες του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» που στηρίζουν ενεργά την πολιτική του που υπηρετεί την αστική τάξη, είπε στην συνέχεια της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι τον κ. Τσίπρα «χτυπούν φιλικά στην πλάτη οι βιομήχανοι και άλλοι εργοδοτικοί φορείς».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την νέα συμφωνία εξαιρετικά εύθραυστη, πρόσθεσε ότι «στην πλάτη του ελληνικού λαού οξύνεται η διαπάλη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ηγεμονία στην Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «γι’ αυτό το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα, αργότερα, παρά την προσωρινή συμφωνία».

Είπε ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον λαό η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, «λύση που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

«Οι μόνοι κερδισμένοι στην Ελλάδα απ΄τη συγκεκριμένη λύση θα ήταν ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, του εμπορίου όπλων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, ο λαός θα συνεχίσει να θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων που θα εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, ενώ θα πληρώσει και πάλι, με άλλο τρόπο, με τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, τη μαύρη αγορά, τις ακριβές εισαγωγές κλπ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με άμεση ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και συμπαράταξη με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:01