search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:41
MENU CLOSE

Κόντρα Βενιζέλου-Βούτση στη Βουλή

15.07.2015 22:36
Κόντρα Βενιζέλου-Βούτση στη Βουλή - Media

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν εξισώνεται αυτή η συμφωνία με όσα κάνατε εσείς», ήταν η απάντηση του κ. Βούτση στις κατηγορίες του Ε. Βενιζέλου ότι λόγω εσωκομματικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε η χώρα με την πλάτη στο τοίχο.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε τρία θέματα. Πρώτον, γιατί συμπεριέλαβε στην αιτιολογική έκθεση τη συμφωνία, δεύτερον, γιατί δεν την υπογράφουν οι υπουργοί της και τρίτο, από τη στιγμή, όπως είπε, που υποστηρίζει ότι είναι προϊόν πραξικοπήματος αυτό αντίκειται στην αρχή ότι τα νομοσχέδια τα εισηγείται η κυβέρνηση ως έκφραση της ελεύθερης βούλησης και της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, απάντησε ότι μπορεί η συμφωνία να ήρθε στη Βουλή κάτω από την πίεση των γεγονότων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απόρροια μιας κατάστασης που την καθιστά παράνομη και εκτός διαδικασίας.

«Η Κυβέρνηση, εγγυάται ότι τα επόμενα χρόνια και με ορίζοντα τετραετίας όπως δεσμεύτηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μέρος του προγράμματος της συμφωνίας θα έχει στηρίγματα και αντισώματα και θα εφαρμόσει κοινωνικές πολιτικές για όσους έχουν συνέπειες.

Θα τις προχωρήσουμε με το πιο μεροληπτικό τρόπο και θα κριθούμε», υπογράμμισε ο Βούτσης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των μνημονίων και πρόσθεσε ότι είναι πολύ γελασμένος αν θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία εξισώνεται πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά με αυτά που έκανε ο ίδιος τα πέντε προηγούμενα χρόνια.

«Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε την ευκαιρία στις 20 Ιανουαρίου και στις 20 Φεβρουαρίου να συνάψει μια συμφωνία με πολύ μικρό κόστος και να βρεθεί σήμερα με τη πλάτη το τοίχο και να μπαίνει σε τριετές μνημόνιο», αντέτεινε ο Βενιζέλος.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, δεν αποσαφήνισε την ταυτότητα του κόμματος του και για αυτό τώρα έχουμε όπως είπε, εσωτερική κομματική σύγκρουση την οποία πληρώνει η χώρα με υψηλό κόστος και η κυβέρνηση είναι υπόλογη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:40