search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Με 229 υπέρ πέρασε το νομοσχέδιο-39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν

15.07.2015 23:14
Με 229 υπέρ πέρασε το νομοσχέδιο-39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν - Media

Με 39 από τους 149 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζουν ΟΧΙ, να δηλώνουν παρών, είτε να απουσιάζουν, πέρασε από την Βουλή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. 

 

Δεν πέρασε αναίμακτα τελικώς το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους εταίρους. Παρά την ομιλία Τσίπρα, που ήταν γεμάτη σκληρά διλήμματα για τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, 39 από τους 149 επέλεξαν, είτε να πουν ένα «καθαρό όχι» (32), είτε να δηλώσουν «παρών» 6, ενώ η Αλεξάνδρα Τσανάκα, δεν βρέθηκε στην Βουλή.

Με 229 ναι, 64 όχι υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο 32 βουλευτές, έξι δήλωσαν παρών ενώ καταγράφηκε και μία απουσία.

Όχι ψήφισαν οι βουλευτές: Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος ‘Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης.

Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.

Απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05