search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Μπόρχες,σαν να λέμε… Μαραντόνα και Μέσι μαζί!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1873
16-07-2015
20.07.2015 03:00
pod_1607_029_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg

Πρόκειται για επανέκδοση των δοκιμίων του μεγάλου Αργεντινού συγγραφέα σε δυο εξαιρετικά επιμελημένους τόμους από τις εκδόσεις Πατάκη, που έρχονται ως συνέχεια και συμπλήρωμα των Ποιημάτων και των Απάντων πεζών του. 

 
Χορχέ Λουίς Μπόρχες 
Δοκίμια 
Μετάφραση – Σημειώσεις: Αχιλλέας Κυριακίδης
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελ.: Τόμος [Ι] 660 – Τόμος [ΙΙ] 485

 

Πρόκειται για επανέκδοση των δοκιμίων του μεγάλου Αργεντινού συγγραφέα σε δυο εξαιρετικά επιμελημένους τόμους από τις εκδόσεις Πατάκη, που έρχονται ως συνέχεια και συμπλήρωμα των Ποιημάτων και των Απάντων πεζών του. Η συγγραφική ιδιοφυΐα του Μπόρχες δίνει την εντύπωση ότι εδράζεται στη δαιμονική αναγνωστική του δεινότητα! Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό αναγνώστη που αποδεικνύεται μοναδικός συγγραφέας! Ο Μπόρχες σχολιάζει σχεδόν διαστροφικά – αλλά πάντα μεγαλοφυώς – απίθανες λεπτομέρειες της ανθρώπινης σκέψης εμβολίζοντας το προφανές μέσα από μιαν εμπνευσμένη αιρετικότητα που διαθέτει κλασικά χαρακτηριστικά. Γράφει σαν πολίτης του κόσμου, εξοικειωμένος απόλυτα με κάθε είδους πολιτισμό… Έτσι, ξέρει να είναι αυθεντικά οικουμενικός κρατώντας ταυτόχρονα εκείνες τις ιδιαιτερότητες των ριζών και των καταβολών του που χαρίζουν έναν ορθολογικό εξωτισμό στην έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη σκέψη του. Να αναφέρουμε και να συγχαρούμε τον μεταφραστή του έργου, Αχιλλέα Κυριακίδη, που μέσα από τον μεταφραστικό άθλο του (σε ποιότητα, ακρίβεια και εγκυρότητα) μας δίνει μιαν ασφαλή όσο και γοητευτική μεταφορά του Μπόρχες στη γλώσσα μας, έτσι ώστε το εγχώριο αναγνωστικό κοινό να έρθει σε μιαν αξιόπιστη επαφή με το έργο του μεγάλου Αργεντινού συγγραφέα που θα τολμούσαμε με βλάσφημη διάθεση να παραβάλουμε (συγγραφικώς…) με τον Μαραντόνα και τον Μέσι μαζί! 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24