19/12/2018 04:39:44

Αλέξη, ξαναχάσαμε!

 

Πύρρειο νίκη, δηλαδή επικίνδυνη ήττα υπέστη χτες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο οποίος εξάλλου κατάγεται από την Άρτα, όπως και ο Πύρρος. Έπειτα από ένα κρεσέντο τακτικισμών, που όμως δεν έχουν σχέση με την ουσιαστική πολιτική, ήρθε η στιγμή της οδυνηρής αλήθειας.

Ο Αλέξης και το νηπιαγωγείο του έκανε το ίδιο λάθος με τον Ναπολέοντα στο Βατερλό: Έχασε πολύ χρόνο παίζοντας κυριολεκτικά μια χώρα στα ζάρια. Αυτή δεν είναι Αριστερά, αυτοί δεν είναι Αριστεροί, είναι απλώς επαγγελματίες ή ερασιτέχνες της εξουσίας, όπως π.χ. ο Μικρούτσικος (το όνομά του κυριολεκτεί εδώ και περίπου σαράντα χρόνια) και ο περιώνυμος Βαρουφάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε την Ελλάδα πιο ευάλωτη στη διεθνή κερδοσκοπία από ό,τι η Ν.Δ., συνδυάζοντας λαϊκισμό και ιδεοληψία. Αυτή είναι η αλήθεια, σύντροφοι. Ο πρωθυπουργός ψήφισε χτες στη Βουλή ό,τι ζήτησε από τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή. Ο ορισμός του εξευτελισμού, η πεμπτουσία της ξεφτίλας, η Αριστερά σε ρόλο ουραγού. Και τώρα τι κάνουμε;

Ο Αλέξης θα κάνει ανασχηματισμό με το προσωπικό του κεφάλαιο όμως στραπατσαρισμένο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θα μπορούσε να παραιτηθεί τώρα διασώζοντας την υστεροφημία του κάπως και να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό π.χ. τον Δραγασάκη. Δεν θα το κάνει.

Γιατί ακόμα επηρεάζεται από ολέθριους συμβούλους. Στο προσωπικό του περιβάλλον ο μικρομεγαλισμός κυριαρχεί. Στη φάση αυτή, όμως, δεν προέχει η ατομική σωτηρία του Τσίπρα ή του Παππά, δεν προέχει καν η σωτηρία του ΣΥΡΙΖΑ, προέχει η σωτηρία της χώρας, προέχει η σωτηρία των εκατοντάδων χιλιάδων απελπισμένων, λόγω των μοιραίων επιλογών της (για πρώτη φορά) Αριστεράς.

ΥΓ. Αληθινός κλαυσίγελως ο Μικρούτσικος που, ως συνεπής επαγγελματίας επαναστάτης, ξαναφόρεσε το κουστούμι του 1975 και ξανάπαιξε το ίδιο πρόγραμμα με το οποίο βγάζει το ψωμί του και το παντεσπάνι του, ο υπουργός του Αντρέα και φίλος του Τσίπρα, σαράντα χρόνια τώρα. Ο τόπος βρίσκεται σε κρίση επειδή καταναλώνει ένα διαρκές ψέμα. Πτωμαΐνη.

* Ο Μάνος Στεφανίδης είναι επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.