search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:57
MENU CLOSE

Σκληρό μήνυμα Τσίπρα προς Αριστερή Πλατφόρμα: Έωλη η στήριξή σας

16.07.2015 20:39
Τσίπρας: Δύσκολος ο συμβιβασμός, αλλά χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δόθηκε - Media

Ο Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να μην δέχεται την στήριξη που δηλώνουν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την επιλογή της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στέλνοντάς τους σκληρό μήνυμα: «Έωλη η στήριξή σας». Ο πρωθυπουργός φέρεται να αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ψηφοφορία στη Βουλή.

 

 

Σε σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που διήρκησε αρκετές ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις, το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αλλά και το ζήτημα του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει αναφερθεί και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, πριν την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής, δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλλημα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει τονίσει χαρακτηριστικά: «Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη.

Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας.

Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. 

Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των  300 αντιπροσώπων».

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως αναγνωρίζει πολιτικό πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. Αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός, ότι μιλά για «32», βγάζοντας δηλαδή έξω όσους βουλευτές επέλεξαν να δηλώσουν «παρών» αλλά και την απούσα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:56