search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:19
MENU CLOSE

Έγχρωμες φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του Λονδίνου από τους Γερμανούς, 75 χρόνια πριν (Photo)

17.07.2015 07:34
Έγχρωμες φωτογραφίες από τον βομβαρδισμό του Λονδίνου από τους Γερμανούς, 75 χρόνια πριν  (Photo) - Media

Οι φωτογραφίες δείχνουν την πλήρη φρίκη και καταστροφή που προκάλεσε η αεροπορία των Ναζί. 

 

Ο πόλεμος ενάντια στους Γερμανούς Ναζί, κερδήθηκε για 3 λόγους. Πρώτον μπήκαν οι ΗΠΑ στο παιχνίδι, στο πλευρό των συμμάχων, δεύτερον δεν έπεσε ο γίγαντας που ονομαζόταν Σοβιετική Ένωση και τρίτον οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να εισβάλλουν στο «νησί». Το νησί φυσικά είναι η Αγγλία, η οποία βομβαρδίστηκε σφοδρά από τη  Luftwaffe. Μπορεί οι ζημιές σε υλικοτεχνικές υποδομές να ήταν μεγάλες, όμως ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι ζημιές στο ηθικό του κόσμου. Κυρίως στην αρχή των βομβαρδισμών.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από 75 χρόνια και με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγιναν έγχρωμες. Ο Χίτλερ διέταξε τον βομβαρδισμό της Αγγλίας. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1940 μέχρι τον Μάιο του 1941. Περισσότεροι από 45.000 άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι άστεγοι. Κατά μέσο όρο σε κάθε βομβαρδισμό η Γερμανική αεροπορία, έριχνε 50.000 τόνους εκρηκτικών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18