search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:17
MENU CLOSE

Νέες απεργίες στο χώρο της Υγείας

06.02.2011 14:38
Νέες απεργίες στο χώρο της Υγείας - Media

Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας ξεκινούν από τη Δευτέρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.

Νέες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας ξεκινούν από τη Δευτέρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, λόγω των απεργιών, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ.

Ειδικότερα:

-Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.

-Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου).

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, μετά την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, τη Δευτέρα θα είναι κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής. Τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά μάλιστα, θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15