search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:39
MENU CLOSE

«Αυγή» κατά Βαρουφάκη: Από γκουρού των οικονομικών… μετεξεταστέος της πολιτικής

19.07.2015 12:55
«Αυγή» κατά Βαρουφάκη: Από γκουρού των οικονομικών... μετεξεταστέος της πολιτικής - Media

Με αιχμηρό άρθρο σχολιάζει η «Αυγή» τις πολιτικές επιλογές του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας αναφορές σε πολλές αντιφατικές δηλώσεις του αλλά και σε φωτογραφίσεις και εν γένει στον τρόπο συμπεριφοράς του.

 

Με αιχμηρό άρθρο σχολιάζει η «Αυγή» τις πολιτικές επιλογές του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας αναφορές σε πολλές αντιφατικές δηλώσεις του αλλά και σε φωτογραφίσεις και εν γένει στον τρόπο συμπεριφοράς του.

«Από γκουρού των οικονομικών… μετεξεταστέος της πολιτικής» τιτλοφορείται το επίμαχο κέιμενο και συνεχίζει ως εξής: «Το πρώτο ισχυρό θετικό σοκ ήρθε από την ελπιδοφόρα παρουσία του ήταν με την πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον δεύτερο να αναφωνεί: ”Μόλις σκότωσες την τρόικα»,

Ο δημοσιογράφος ωστόσο σχολιάζει ότι η συνέχεια για τον «μαθητευόμενο πολιτικό Γιάνη Βαρουφάκη δεν ήταν ανάλογη. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία χρεώθηκε, στιγματίστηκε από τη δημιουργική ασάφεια την οποία ο ίδιος παραδέχτηκε, βάζοντας σε μπελάδες την κυβέρνηση».

«Από τότε ο Βαρουφάκης επισώρευσε μια πληθώρα ζημιογόνων αντιφάσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», επισημαίνει η εφημερίδα.

«Η φωτογράφηση στις 13 Μαρτίου στο Paris Match τις ημέρες που υποστήριζε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση ήταν ένα μεγάλο επικοινωνιακό φάουλ για τον υπουργό, τονίζεται. Από τότε, ξεκίνησε πλήθος μπρος – πίσω δηλώσεων του τότε ΥΠΟΙΚ για το τι γινόταν…» σημειώνεται.

«Από τις διφορούμενες (είπα – ξείπα) δηλώσεις σε ξένα μέσα για τα ΑΤΜ, τις τράπεζες, capital controls, μέχρι και το δημοψήφισμα.

«Ο ίδιος φέρεται να ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των εισηγητών του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Πριν, δήλωνε: Θα είναι ανοησία να πάμε σε δημοψήφισμα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αυγή.

Συνεχίζοντας τις ευθείες βολές, η εφημερίδα παρατηρεί ότι στις 28 Ιουνίου είπε στο ΒΒC ότι εξετάζεται η επιβολή capital controls από τις ελληνικές τράπεζες. «Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα, ο ίδιοςέγραψε στο twitter πως η χρήση των capital controls και η νομισματική ένωση είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες (…) Λίγες ώρες αργότερα, ανακοίνωνε από το ΥΠΟΙΚ την επιβολή capital controls….»

Επίσης, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στον τρόπο που χειρίστηκε τις καταστάσεις την ημέρα της κρίσιμης ψηφοφορίας αλλά και το παράλληλο νόμισμα ο «γκουρού» του «Game of Theory», όπως τον χαρακτηρίζει. «Στην κρίσιμη χρονική στιγμή του δημοψηφίσματος για εξουσιοδότηση στην ελληνική κυβέρνηση άδειασε τους ψηφοφόρους του επιλέγοντας να πάει στην Αίγινα για να είναι με την κόρη του. Ανέφερε δε πως αν ήταν παρών θα ψήφιζε Ναι. Λίγες μέρες αργότερα ψήφισε Όχι…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15