search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:37
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογηθεί για τα σκληρά μέτρα και τα λάθη του

19.07.2015 14:43
Φώφη Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολογηθεί για τα σκληρά μέτρα και τα λάθη του - Media

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της που συνεδρίασε για την εκλογή νέων οργάνων.

 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της που συνεδρίασε για την εκλογή νέων οργάνων: «Το εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπήρξε καταστροφικό για τη χώρα, είπε η Γεννηματά και πρόσθεσε, «η δήθεν «περήφανη», αλλά στην πραγματικότητα αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη «διαπραγμάτευση» των Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου, Λαφαζάνη και όλων των νυν και πρώην  Υπουργών, έφερε τη χώρα μπροστά σε μια αληθινή τραγωδία. Ο Πρωθυπουργός με ευθύνη του αφέθηκε 6 μήνες στις καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη Δραχμολαγνία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ.»

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά σοβαρό μερίδιο της προσπάθειας σταθεροποίησης της χώρας και επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τονίζει: « Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των Πολιτικών Δυνάμεων, των 251 Βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση καθώς και την αμέριστη υποστήριξη των Ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης. Αυτοί είναι οι δικοί μας σύμμαχοι γιατί οι δικοί τους σύμμαχοι όπως στη Γερμανία ψήφισαν όχι στο πρόγραμμα, ψήφισαν όχι στη βοήθεια προς την Ελλάδα»

Το ΠΑΣΟΚ, είπε η Φώφη, πήρε εγκαίρως πρωτοβουλίες. «Είμαι περήφανη γιατί εξασφαλίσαμε  πολύτιμη στήριξη για τη χώρα μας. Είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η αριστερά θα φέρει την Άνοιξη στην Ευρώπη. Δεν χρειάζονται άλλες αυταπάτες. Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να αλλάξει αλλά αυτό μόνο από τους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες μπορεί να γίνει».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε θετική ψήφο για τη χώρα και το μέλλον της, όμως αυτή η στάση τοθσε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ως λευκή επιταγή: «Επιβάλλεται ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, που έχουν την ευθύνη, να αξιοποιήσουν την θετική στάση των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης και να προχωρήσουν ταχύτατα και αποφασιστικά στην υλοποίηση των όσων οι ίδιοι συμφώνησαν» πρόσθεσε, ενώ για τον ανασχηματισμό σχολίασε: «Η αναγκαία αλλά καθυστερημένη αλλαγή των Υπουργών που άδειασαν τον Πρωθυπουργό δεν πείθει ότι θέλουν και μπορούν. Έχουμε την εικόνα μιας κυβέρνησης αδύναμης, ανήμπορης και απρόθυμης να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε με την υπογραφή του».

Μάλιστα σε προσωπικούς τόνους δήλωσε ότι δεν την πτοούν οι προσωπικές επιθέσεις: «Είναι επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότηση του  χώρου μας. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν όσοι επιλέγουν τις βρώμικες προσωπικές επιθέσεις με τη βοήθεια μάλιστα διαπλεκόμενων φίλων τους. Πίστεψαν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας , όμως το ΠΑΣΟΚ κάθε μέρα δυναμώνει. Όσο με αφορά δεν με πτοεί η λάσπη. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο και ανήθικό να μου προσάψουν.  Τους επιστρέφω την χυδαιότητα. Έμαθα να αντιμετωπίζω με αξιοπρέπεια κάθε δυσκολία. Οι επιθέσεις με κάνουν πιο δυνατή. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν για τα λάθη τους και τις ευθύνες τους. Θα απολογηθούν για τα 14 δις μέτρα, για το 3ο μνημόνιο, για τα ψέματα».

Μάλιστα η νέα Πρόεδρος πιστή στην γραμμή της αυτόνομης παρουσίας του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την λογική της «συνοδευτικής πολιτικής δύναμης: 

«Έχουν παρέλθει πια ανεπιστρεπτί οι εποχές, που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ή να φαίνεται μια συμπληρωματική, ευάλωτη και ενσωματωμένη Κοινοβουλευτική δύναμη χωρίς ξεχωριστή ταυτότητα, χωρίς διακριτό λόγο και χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες έργου.Έχουν παρέλθει πια ανεπιστρεπτί οι εποχές, που το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη μπορούν να θεωρούνται «πρόθυμοι» εταίροι σε παντός καιρού Κυβερνητικές Συνεργασίες δίχως κοινό συνεκτικό πρόγραμμα, με στόχους, ευθύνες και δεσμεύσεις, είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρόκειται πια να δώσει  πολιτικό άλλοθι ούτε λευκή επιταγή σε καθηλωμένα και παράταιρα  Κυβερνητικά σχήματα.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10