search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:23
MENU CLOSE

Μπισκότα από κουάκερ γεμιστά με κρέμα σοκολάτας

20.07.2015 11:21
mpiskota_apo_koyaker_gemista_me_krema_sokolatas.jpg

Τα μπισκότα είναι γλύκισμα που ξετρελαίνει τα παιδιά. Όταν μάλιστα τα φτιάχνουμε με κουάκερ, γίνονται και θρεπτικά.

 

Τα μπισκότα είναι γλύκισμα που ξετρελαίνει τα παιδιά. Όταν μάλιστα τα φτιάχνουμε με κουάκερ, γίνονται και θρεπτικά.

 

Για τα μπισκοτάκια:

300 γρ. ζάχαρη

75 γρ. βιτάμ και λίγο επιπλέον για το άλειμμα των ταψιών

3 αυγά

215 γρ. κουάκερ

1 ½ κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ

λίγο αλάτι

λίγη βανίλια

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

150 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

50 γρ. βιτάμ

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C και στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο μεγάλα ταψιά.

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βιτάμ, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και τα αλάτι με τα κουάκερ. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του βουτύρου, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι κομματάκια ζύμης και τα ρίχνουμε στο ταψί, αλλά σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.

Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο στο ταψί και τα μεταφέρουμε σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν τελείως.

Λιώνουμε την κουβέρτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε δύο δύο τα μπισκότα, βάζοντας ανάμεσα σοκολατένια κρέμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:23