search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:06
MENU CLOSE

Σε απεργία η υγεία…

07.02.2011 14:40

Ταλαιπωρία και ουρές από το πρωί σε πολλά ιατρεία του ΙΚΑ στην Αττική, καθώς συνεχίζεται ως την Παρασκευή η απεργία των γιατρών του ιδρύματος.

 

Ταλαιπωρία και ουρές από το πρωί σε πολλά ιατρεία του ΙΚΑ στην Αττική, καθώς συνεχίζεται ως την Παρασκευή η απεργία των γιατρών του ιδρύματος.

Χιλιάδες ραντεβού ασφαλισμένων ακυρώθηκαν, ενώ πολλά φάρμακα συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς που κάνουν κατάληψη στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας απεργούν από Τρίτη έως την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες της απεργίας, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Κατάλογοι με τα ονόματα των γιατρών έχουν αναρτηθεί στα ιατρεία του ΙΚΑ και στο www.ika.gr.

Ο Ιατρικός Σύλλογος, σε εξώδικό του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο τον κατηγορεί για  « απαξίωση του ιατρικού κόσμου, για την χωρίς περιστροφές άρνηση του οποιουδήποτε πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου με τους νομίμους εκπροσώπους του και για τη τακτική να στρέψει Ιατρούς εναντίον Ιατρών και να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας με διλημματική τακτική τους πολίτες κατά των Ιατρών».

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει το επαίσχυντο, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο, ζητώντας την έναρξη ενός πραγματικού και ουσιαστικού διαλόγου.

Επίσης, ο Σύλλογος εκφράζει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα προσφυγής ενώπιον κάθε αρμόδιας Εθνικής και Κοινοτικής Αρχής.

Ως και την Πέμπτη 10/2 απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας –Πειραιά, ενώ και οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας έως την Τετάρτη.

Τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά μέχρι την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν αποφασίσει ότι από την 1η Μαρτίου θα σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

 

(Τo βίντεο είναι από το realportal.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03