search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα

21.07.2015 05:27
Τι γράφουν οι εφημερίδες σήμερα - Media

Τα πρωτοσέλιδα του πρωινού, απογευματινού  και οικονομικού τύπου

 

Τα πρωτοσέλιδα του πρωινού, απογευματινού  και οικονομικού τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Kούρεμα” καταθέσεων και πλειστηριασμοί αλά Ισπανικά.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “διατάξεις-σοκ για τη “διάσωση” των τραπεζών, που φτάνουν ως το “κούρεμα” των καταθέσεων και τους πλειστηριασμούς-εξπρές ακινήτων (έναντι απλήρωτων οφειλών στο Δημόσιο και στις τράπεζες), περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή”.

ΕΘΝΟΣ: Νέα πρόταση για την πρώτη κατοικία.

Η εφημερίδα γράφει ότι “αίτημα στους θεσμούς για την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που θα προστατεύει την κύρια ή τη μοναδική κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. Για να υπαχθούν στις διατάξεις οι δανειολήπτες θα πρέπει να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια αλλά και να καταβάλλουν ορισμένο ύψος μηνιαίας δόσης. Το “Εθνος” δημοσιεύει πίνακες με τα ποσά για κάθε περίπτωση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μνημόνιο με δόσεις για να μην πέσουν κάτω από 120.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πριν καλά καλά περάσουν 10 ημέρες από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, η κυβέρνηση άρχισε τις υποχωρήσεις δίνοντας τροφή σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Σε συνεργασία με την Κομισιόν, αναβάλλει για τις αρχές Αυγούστου τα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη φορολογία των αγροτών, ενώ αναζητά τρόπους να αποφύγει την αξιολόγηση των θεσμών στα ελληνικά υπουργεία”.

ΕΣΤΙΑ: Το κράτος Ευρω-μπακάλης.

Η εφημερίδα γράφει ότι “όταν την 1η Ιανουαρίου 1981 η χώρα μας εντάχθηκε στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), ένα από τα σπουδαία πράγματα που συνέβησαν ήταν ότι σταδιακά απελευθερώθηκαν οι τιμές των προϊόντων. Προ της εντάξεως ίσχυσε διατίμηση σε σωρεία αγαθών και υπηρεσιών, γεγονός που στρέβλωνε την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς. Επρόκειτο για το αλήστου μνήμης “κράτος-μπακάλη” της μεταπολεμικής περιόδου”.

Η ΑΥΓΗ: Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “καθοριστικής σημασίας για την αντοχή της κυβέρνησης, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ως ένα βαθμό τον χαρακτήρα της συμφωνίας με τους δανειστές αναδεικνύεται η αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή επί του δευτέρου νομοσχεδίου “προαπαιτούμενων” μέτρων”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Με “εκπτώσεις” το νέο πακέτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “χωρίς τα μέτρα για τη φορολογία των αγροτών και το συνταξιοδοτικό, που αναβάλλονται για αρχές Αυγούστου, κατατίθεται στη Βουλή το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο θα τεθεί αύριο προς έγκριση”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η αγορά όμηρος των capital controls.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “επαναλειτούργησαν χθες, ύστερα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, όλα τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, ολόκληρη η οικονομία εξακολουθεί να είναι παγιδευμένη στους αμέτρητους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων “.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οργανώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Ανοίγουμε πλατιά συζήτηση για την πολιτική του ΚΚΕ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι συμμετείχαν στη χτεσινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα”.

ΤΑ ΝΕΑ: Αγωνιούν για τις ρυθμίσεις δικηγόροι και καταθέτες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “χωρίς τις ρυθμίσεις για πρόωρες συντάξεις και φορολόγηση αγροτών οδεύει προς τη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Θα περιλαμβάνει τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο και την ευρωπαϊκή Οδηγία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα και στις καταθέσεις”.

Kontranews: Τι θα γίνει στις εκλογές που έρχονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Οτι έγινε το 1952, τότε που ο υπερδημοκράτης Γεώργιος Παπανδρέου προσχώρησε στον δεξιό Πανάγο, για να εκλεγεί βουλευτής στην Πάτρα. Και ότι έγινε το 1956, τότε που όλα τα στελέχη του Κέντρου, αδελφοί Τσάτσοι, Αβέρωφ, Κασιμάτης και ένα σωρό άλλοι, μπήκαν στην ΕΡΕ και σάρωσε ο Καραμανλής. Αυτό θα γίνει και στις εκλογές που έρχονται. Ο Αλέξης θα σαρώσει με 60% και πάνω”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στον “αέρα” το Χ.Α..

Η εφημερίδα γράφει ότι “άγνωστο παραμένει το πότε θα λειτουργήσει το Χρηματιστήριο, με τις Αρχές να αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε αφενός να περιφρουρηθεί η αγορά και αφετέρου να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και ξένων επενδυτών”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η τρόικα επέστρεψε.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ξεκίνησε από χθες η εκ νέου άφιξη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας στην Αθήνα, που στόχο έχει την επιτήρηση και πάλι της ελληνικής οικονομίας ώστε στο προσεχές διάστημα να “κλειδώσει” και η τριετής συμφωνία με τους δανειστές, ύψους περίπου 86 δισ. ευρώ”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:10