search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Αλληλεγγύη στην Αγγελική Χατζηδημητρίου

18.11.2009 19:12

Σήμερα Πέμπτη, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, εκδικάζεται η υπόθεση της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Πρόκειται για δίκη εξ αναβολής (δύο φορές) από 29.1.2009 καί 18.6.09. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στον χώρο.

Σήμερα, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, εκδικάζεται η υπόθεση της συναδέλφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Πρόκειται για δίκη εξ αναβολής (δύο φορές) από 29.1.2009 καί 18.6.09. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στον χώρο.

“(…) Εκεί τράβηξε απότομα και δυνατά, με βία και επανειλημμένα, τον ιμάντα του σακιδίου της κάμερας που είχε περασμένη χιαστί στον λαιμό της και τη φωτογραφική μηχανή. Εξαιτίας αυτών των απότομων και δυνατών τραβηγμάτων ήταν να υποστεί – όπως φάνηκε εκ των υστέρων – «ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμό δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο από τον διαχωρισμό…».

Επίσης κατηγορούμενοι είναι και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού τους καθήκοντος κάνοντας διάγνωση καταρχήν για νευρικό σοκ και εν συνεχεία παρατώντας την, χάνοντας πολύτιμο χρόνο μέχρι να διακομισθεί με πτήση ΕΚΑΒ για την Αθήνα και σε νευρολογική κλινική.

Συγκεκριμένα οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

1) Βαριά σωματική βλάβη μη σκοπούμενη (άρθρα 27 παρ. 1, 28, 29, 310 παρ. 1, 2 σε συνδ. με άρθρο 308 παρ. 1 ΠΚ).

2) Παράβαση αρθρ. 6 παρ. 1 και 8 παρ. 1 στοιχ. δ’ Ν. 2518/1997.

3) Σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, τελεσθείσα διά παράλειψης κατά παραυτουργία (άρθρα 15, 28 περίπτωση πρώτη, 314 παρ. 1 εδάφ. α’, 315 παρ 1 εδάφ. β’ ΠΚ). 

Η σημερινή κατάσταση της Αγγελικής στα 43 της χρόνια;

* Τετραπληγία καθώς δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα.

* Τρέφεται μέσω γαστροστομίας.

* Αναπνέει μέσω τραχειοστομίας.

* Παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in», όπου παρατηρείται πλήρης διαύγεια, θυμητικό κ.λπ.

* Επικοινωνεί με τα μάτια (ανοιγοκλείσιμο ματιών) για να απαντά «ναι» – «όχι» και να διαλέγει γράμματα ώστε να σχηματίζει λέξεις – φράσεις…

* Επίσης χρησιμοποιεί με αρκετή δυσκολία ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκμεταλλευόμενη τη μικρή κίνηση των δαχτύλων δείκτη & μεσαίου του αριστερού χεριού. Πρόκειται για ειδικό πρόγραμμα που τη βοηθά να επικοινωνεί ειδικά με τα παιδιά της.

Στο πλαίσιο της συμπαράστασης στην Αγγελική είναι ενεργός ο λογαριασμός κοινωνικής αλληλεγγύης 0026-0142-98-0100646366 στην Eurobank ως ελάχιστη συμβολή στα τεράστια καθημερινά έξοδαγια την αποκατάσταση της υγείας της.

Είναι το άλλο Πολυτεχνείο των εργατικών “ατυχημάτων”. Εκατοντάδες θύματα, νεκροί και ανάπηροι στη σκαλωσιά της βαρβαρότητας, στην τάφρο και στο καυτό μέταλλο της εργασιακής “ειρήνης”.

Η Αγγελική, η Κούνεβα, τα αδέλφια από τη Σωληνουργία Κορίνθου, από τη Λάρκο, από το Πέραμα…

Έχουν περάσει τριάμισι χρόνια από εκείνο το τραγικό πρωινό στο εργοστάσιο της ΔΕΗ (8.4.06) στο Κοντάρι της Χίου, όταν, με αφορμή ένα βραχυκύκλωμα που προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί, η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου, κατά τη διάρκεια επιτόπιου ρεπορτάζ για το συμβάν παρεμποδίστηκε και χτυπήθηκε από τον φύλακα – σεκιούριτι του εργοστασίου.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου και, ύστερα από εγκληματική καθυστέρηση (15 ολόκληρες ώρες), αδιαφορία και αβλεψία του ιατρικού προσωπικού, διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που στην πορεία προκάλεσε σημαντικές οργανικές βλάβες.

Τριάμισι χρόνια η συντρόφισσα εργαζόμενη Αγγελική Χατζηδημητρίου συνεχίζει να βρίσκεται καθηλωμένη μέσα στη σιωπή, τριάμισι χρόνια η Αγγελική αγωνίζεται με πείσμα ενάντια στην τρομοκρατία ενός συστήματος που συνθλίβει ζωές, σώματα και ψυχές, τριάμισι χρόνια κρατά ο μαρτυρικός ανήφορος της Αγγελικής στην αναζήτηση της ελπίδας παλεύοντας και προσδοκώντας τη θεραπεία στις νοσηλευτικές μονάδες και τα ειδικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στηη δίκη που αρχίζει την σήμερα Πέμπτη, 19.11.09 (μύστερα από δύο αναβολές μέχρι τώρα), στη Χίο, απαίτηση της οικογένειάς της, όλων των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας είναι να λάμψει επιτέλους η αλήθεια για όλα όσα έγιναν στις 8.4.06 στο εργοστάσιο της ΔΕΗ και στο νοσοκομείο της Χίου και να τιμωρηθούν όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση της σωματικής και ψυχικής της υγείας.

Εκφράζοντας άλλη μια φορά τη συμπαράστασή μας στην Αγγελική έχουμε προχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό στην έμπρακτη αλληλεγγύη συγκεντρώνοντας στον λογαριασμό

0026-0142-98-0100646366 (Eurobank) όποιο χρηματικό ποσό μπορεί ο καθένας να καταθέσει συμβάλλοντας, όσο μπορούμε, στα τεράστια έξοδα και δαπάνες για την αποκατάσταση της υγείας της.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

“Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης” στον Νότο

Αναρχική Πρωτοβουλία από νότια της Αθήνας, Κόρινθο, Πάτρα και Αίγιο

[email protected]r

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33