search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Οι σκληρές φωτογραφίες της αστυνομίας, αμέσως μετά τη δολοφονία του μοντέλου στο σπίτι του Πιστόριους (Photo)

21.07.2015 09:49
Οι σκληρές φωτογραφίες της αστυνομίας, αμέσως μετά τη δολοφονία του μοντέλου στο σπίτι του Πιστόριους (Photo) - Media

«Έχω ακόμη τη γεύση του αίματος στο στόμα μου», η συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού φωτογράφου

 

«Έχω ακόμη τη γεύση του αίματος στο στόμα μου», η συγκλονιστική κατάθεση του αστυνομικού φωτογράφου. «Υπήρχε αίμα παντού. Στους τοίχους, στο πάτωμα, στα χαλιά, παντού» κατέθεσε ο φωτογράφος της αστυνομίας.

Ο Morné du Toit, είναι ανθυπασπιστής, και είναι και ο φωτογράφος της αστυνομίας της Πρετόρια. Είναι ο άνθρωπος που μπήκε πρώτος μέσα στο σπίτι αμέσως μετά τη δολοφονία της Reeva Steenkamp, από τον παράολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Στην κατάθεση του ήταν χείμαρρος. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως βρήκε το σπίτι, λίγα λεπτά μετά το φονικό. Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής, οι δικαστές πάγωσαν με τα όσα άκουσαν.

«Αίμα… παντού αίμα. Οι εικόνες με στοιχειώνουν. Δεν μπορώ να τις βγάλω από το μυαλό μου. Δεν πίστευα ποτέ ότι ένας άνθρωπος έχει τόσο αίμα μέσα του. Πατούσα σε λίμνες από αίμα και πήγαινα και φωτογράφιζα κάθε δωμάτιο. Κάθε φωτογραφία έχει αποτυπωθεί στο μυαλό μου Τα βράδια ξυπνάω λουσμένος στον ιδρώτα, από αυτά που είδα εκεί μέσα.»

Και ο Du Toit συνεχίζει: «ξεκίνησα να φωτογραφίζω από το μπάνιο του επάνω ορόφου, όπου έγινε η δολοφονία. Όλα είχαν γίνει κατακόκκινα. Κομμάτια μυαλών και σάρκας ήταν κολλημένα σε πόρτες και τοίχους. Το πτώμα της πανέμορφης γυναίκας είχε μια αφύσικη στάση. Υπήρχαν τρύπες από σφαίρες στην πόρτα. Τότε συνάντησα σαν φάντασμα, ημίγυμνο και γεμάτο αίματα τον Πιστόριους να περιφέρεται στο σπίτι. Τον φωτογράφισα»

Ο ανθυπασπιστής της αστυνομίας διέκοψε την κατάθεση του γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει. Μετά το περιστατικό εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική γιατί έπαθε κατάθλιψη. Ο Du Toit, έχει κάνει τα χαρτιά του για πρόωρη συνταξιοδότηση, αφού έχει κλονιστεί η υγεία του ανεπανόρθωτα.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:24