search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:40
MENU CLOSE

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1874
23-07-2015
23.07.2015 03:00
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας - Media

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 23 Ιουλίου…

 
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 23 Ιουλίου…
 
Tο βαποράκι
 
Των Tony Mahony και Angus Sampson. Πρωταγωνιστούν: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell, Ewen Leslie, Geoff Morrell. 
1983. O Ray Jenkins, το Βαποράκι, είναι ένας αφελής άντρας που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών κρυμμένων στο στομάχι του. Όταν ο Ray συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, μόνος και φοβισμένος, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα», παρασύροντας αστυνομικούς,  εγκληματίες και  ανήσυχους συγγενείς σε μία απίστευτη απόδραση! 
 
Το βασίλειο των μαϊμούδων
 
 Σκηνοθεσία: Mark Linfield – Αφήγηση: Tina Fey
Η Disney παρουσιάζει ένα φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ με φόντο την εξωτική Σρι Λάνκα και πρωταγωνίστρια μια κοινότητα μαϊμούδων. Ένα νεογέννητο μαϊμουδάκι και η μητέρα του προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια ανταγωνιστική κοινωνική ιεραρχία μαϊμούδων που ζουν στα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού στα βάθη της ζούγκλας στη Νότια Ασία. Η ταινία γυρίστηκε σε τρία χρόνια στη Σρι Λάνκα, σε μία περιοχή που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO. Στο συγκεκριμένο σημείο  είχε ανθήσει ένας αρχαίος πολιτισμός ο οποίος παρήκμασε και έσβησε, μέχρι που τον ανακάλυψαν Βρετανοί εξερευνητές το 1800. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υπερβολική υγρασία δεν έκαναν τη δουλειά του συνεργείου εύκολη. 
 
Χάρτινες πόλεις
 
Οι «Χάρτινες πόλεις», σε σκηνοθεσία Τζέικ Σράιερ και με πρωταγωνιστές τον Νατ Γουλφ και τη σταρ του μόντελινγκ Κάρα Ντελεβίν, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνιστές τον Κουέντιν και την αινιγματική γειτόνισσά του Μάργκο, η οποία αγαπούσε τόσο πολύ τα μυστήρια που κατάφερε να γίνει και η ίδια ένα μυστήριο. Έπειτα από μια ολονύχτια περιπέτεια στην πόλη τους, η Μάργκο ξαφνικά εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω της μυστηριώδη στοιχεία για να τα αποκρυπτογραφήσει ο Κουέντιν. Η έρευνα οδηγεί τον Κουέντιν και τους φίλους του σε μια συναρπαστική περιπέτεια, τόσο ξεκαρδιστική όσο και συγκινητική. Τελικά, για να βρει τη Μάργκο, ο Κουέντιν πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει αληθινή φιλία – και αληθινή αγάπη.
 
Χιροσίμα αγάπη μου: κλασική αξία
 
Παίζουν: Emmanuelle Riva, Eiji Okada. Διάρκεια: 90’.
Έχοντας χαρακτηριστεί ορόσημο του γαλλικού Νέου Κύματος, η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Αλέν Ρενέ, «Χιροσίμα αγάπη μου», είναι μία από τις σημαντικότερες όλων των εποχών. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη γνωριμία και τη σύντομη, αλλά γεμάτη πάθος, σχέση ενός Ιάπωνα αρχιτέκτονα και μίας Γαλλίδας ηθοποιού, με φόντο τη μεταπολεμική Χιροσίμα. Το υποψήφιο για Όσκαρ σενάριο της Μαργκερίτ Ντυράς – μια σειρά συζητήσεων «Εκείνου» και «Εκείνης» σχετικά με παλιές αγάπες και επώδυνες αναμνήσεις – και η πρωτοποριακή για την εποχή της σκηνοθεσία του Ρενέ, με τις συνεχείς εναλλαγές παρόντος-παρελθόντος, συνθέτουν μια αριστουργηματική ταινία γύρω από την ιστορία και τη μνήμη, αλλά και την προσωπική και συλλογική οδύνη που προκαλεί ο πόλεμος. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:40