search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:41
MENU CLOSE

Προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης μέσω διαλόγου επιχειρεί ο Λοβέρδος

08.02.2011 13:07
Προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης μέσω διαλόγου επιχειρεί ο Λοβέρδος  - Media

Στην προσπάθεια του να αποσυμπιέσει την κατάσταση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε τους γιατρούς σε νέο κύκλο συζητήσεων και σημείωσε χαρακτηριστικά «Θέλουμε συμπαραστάτες τους γιατρούς και είμαστε έξω από τη λογική τού να πάμε σε συμβάσεις των 600 ευρώ».

Στην προσπάθεια του να αποσυμπιέσει την κατάσταση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε τους γιατρούς σε νέο κύκλο συζητήσεων και σημείωσε χαρακτηριστικά «Θέλουμε συμπαραστάτες τους γιατρούς και είμαστε έξω από τη λογική τού να πάμε σε συμβάσεις των 600 ευρώ».

Δήλωσε ότι το 80% των γιατρών του ΟΠΑΔ συμφώνησε με το νέο σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, δηλαδή οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν 26.000 γιατρούς στη διάθεσή τους, παρόλο που κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου υπήρξαν πολλά προβλήματα.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο, είπε ότι αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα, η οποία «είναι ανεπιθύμητη στην Ελλάδα, καθώς με αυτήν το σύστημα πολέμησε και τους περισσότερους υπουργούς Υγείας».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΟΠΑΔ είχε ξεφύγει» τόνισε ο υπουργός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δαπάνες του θα περιοριστούν φέτος κατά 150 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ιστότοπου (ΕΣΥnet) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας, στον οποίο θα πρέπει να αναρτώνται κάθε μήνα όλες οι πράξεις που αφορούν τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε όλους τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων έως τις 15 Φεβρουαρίου να αναρτήσουν τα πάντα στην ιστοσελίδα αυτή. Οι αναρτήσεις θα αφορούν στις προμήθειες, στις τιμές φαρμάκων και υλικών, στη μισθοδοσία, στις αγορές, στα αναλώσιμα υλικά, και σε οτιδήποτε άλλο αφορά τα οικονομικά κάθε νοσοκομείου.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι οι αναρτήσεις των στοιχείων θα βοηθήσουν στον έλεγχο και την περιστολή της δαπάνης και θα συμβάλουν, ώστε τα νοσοκομεία να αγοράζουν φθηνότερα από τους προμηθευτές.

Κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας

Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για το ΕΣΥ, στις 10 Φεβρουαρίου, οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει απεργία διαρκείας έως την Παρασκευή, οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως την Πέμπτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας απεργούν από Τρίτη έως την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας έως την Τετάρτη, ενώ τα φαρμακεία του Πειραιά θα είναι κλειστά μέχρι την Πέμπτη. Όπως κοινοποιήθηκε, μόνο με την επίδειξη της ιατρικής συνταγής θα μπορούν οι ασθενείς να προμηθευτούν δωρεάν αντι-ικά φάρμακα από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων και από τα Κέντρα Υγείας.

 

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15