search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Der Spiegel: Οι θεσμοί σχεδιάζουν να ρίξουν τον πήχη των απαιτήσεών τους

24.07.2015 17:50
Der Spiegel: Οι θεσμοί σχεδιάζουν να ρίξουν τον πήχη των απαιτήσεών τους - Media

Τη «χαλάρωση» των όρων λιτότητας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της δυσμενούς κατάστασης της οικονομίας, σχεδιάζουν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

 

Τη «χαλάρωση» των όρων λιτότητας του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, λόγω της δυσμενούς κατάστασης της οικονομίας, σχεδιάζουν οι θεσμοί, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό, οι δανειστές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να συναινέσουν σε μείωση των στόχων για την παραγωγή των πρωτογενών πλεονασμάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το οποίο επικαλείται κύκλους των δανειστών, οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας που τέθηκαν πρόσφατα κινούνται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας, καθώς η ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει.

“Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος, 2015. Τα περιθώρια προς αυτή την κατεύθυνση έχουν εξαντληθεί λόγω της αναζωπύρωσης της ελληνικής κρίσης και του αντίκτυπου που είχαν όλες οι ραγδαίες εξελίξεις στην πορεία της οικονομίας”, τονίζει το περιοδικό.

Και προσθέτει ότι για τα επόμενα χρόνια οι δανειστές θα είναι ικανοποιημένοι και με χαμηλότερα πλεονάσματα, προκειμένου να μην βαθύνει περαιτέρω η ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Οι δανειστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσανατολίζονται σε μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας ως εξής:

– Το 2016 ο στόχος να μειωθεί στο 1% του ΑΕΠ έναντι του αρχικού στόχου για 2%.

– Το 2017 να μειωθεί στόχος κάτω από το 3% του ΑΕΠ που έχει τεθεί.

– Ανοιχτό παραμένει εάν θα μειωθεί και ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ που έχει τεθεί.

 Στη συνέχεια το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει ότι όσο θα μειώνονται οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, τόσο θα τίθεται εν αμφιβόλω η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

“Οι μειώσεις στους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλιμακώσουν τη συζήτηση για το εάν τελικά η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της”, επισημαίνει το Spiegel.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21