search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Στο «κόκκινο» η κόντρα για την υγεία

09.02.2011 12:29
Στο «κόκκινο» η κόντρα για την υγεία - Media

Με πορεία στη Βουλή και πανιατρικό συλλαλητήριο –με τη συμμετοχή εργαζομένων στα ΜΜΜ και εκπαιδευτικών- απαντά ο ιατρικός κόσμος στην ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου σήμερα το βράδυ.

 

Με πορεία στη Βουλή και πανιατρικό συλλαλητήριο –με τη συμμετοχή εργαζομένων στα ΜΜΜ και εκπαιδευτικών- απαντά ο ιατρικός κόσμος στην ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου σήμερα το βράδυ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των συντεχνιών, λέγοντας ότι πλέον το πολιτικό σύστημα είναι το μόνο αρμόδιο να παίρνει αποφάσεις.

«Τέλος πια στην απαράδεκτη κατάσταση να θέλουμε και να μην μπορούμε. Ρώτησε ποτέ κανείς τον συνταξιούχο που περιμένει στις ουρές; Η Βουλή είναι Βουλή των συντεχνιών  και πρέπει να αλλάξει αυτό.», είπε χαρακτηριστικά.

Από τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος κάλεσε ξανά  την κυβέρνηση να αποσύρει το ν/σ και υποστήριξε ότι «δεν είναι η συντεχνία των γιατρών που μάχεται τις απόψεις του υπουργού Υγείας αλλά η συντεχνία των υπουργών που βάζει τη μια κοινωνική ομάδα να μαλώνει απέναντι στην άλλη».

Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι ο κ. Λοβέρδος δεν θα τα βγάλει πέρα με τα όσα προωθεί ενώ άφησε αιχμές και κατά των γιατρών κάνοντας λόγο για μια συνδικαλιστική ηγεσία ενός κλάδου που «παλεύει για τα συντεχνιακά και για τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης από την πλευρά του δήλωσε ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. καταψηφίζει το νομοσχέδιο όχι γιατί δεν κινείται στη σωστή πλευρά, αλλά γιατί δεν κινείται αποτελεσματικά προς αυτή την πλευρά. «Θέλαμε περισσότερο θάρρος» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά στις αλλαγές και στο σύστημα υγείας ακολουθώντας τις εντολές της τρόικας και διαλύει ό,τι έχει απομείνει στις παροχές πρόνοιας.

Υπολογίζεται ότι έως την Παρασκευή θα έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 500.000 ραντεβού.

Ειδικότερα, οι απεργίες έχουν ως εξής:

* Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή.

*Και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.

* Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στον Πειραιά και την Πέμπτη.

* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί ώς τις 3 το μεσημέρι, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι υπηρεσίες πρόνοιας, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:17