search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:23
MENU CLOSE

Μπορούν να οδηγούν σε κατάσταση μέθης και να μην χάνουν την άδειά τους σε επαρχία της Ιταλίας (Photos)

27.07.2015 13:47
Μπορούν να οδηγούν σε κατάσταση μέθης και να μην χάνουν την άδειά τους σε επαρχία της Ιταλίας (Photos) - Media

Οι κάτοικοι της ιταλικής επαρχίας Αβελλίνο μπορούν να οδηγήσουν αφού έχουν πιει ένα μπουκάλι κρασί  και να διατηρήσουν την άδειά τους.

 

Οι κάτοικοι της ιταλικής επαρχίας Αβελλίνο μπορούν να οδηγήσουν αφού έχουν πιει ένα μπουκάλι κρασί  και να διατηρήσουν την άδειά τους.

Και αυτό διότι ο νομάρχης της επαρχίας, εισήγαγε νέους κανόνες, αλλάζοντας το νόμο και έτσι οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μόνο πρόστιμο αν οδηγούν έχοντας πιει ένα μπουκάλι κρασί.

Ο Κάρλο Σέσσα, νομάρχης της Αβελλίνο στο νότιο τμήμα της χώρας, εισήγαγε νέους κανόνες στην επαρχία του, σύμφωνα με τους οποίους οι οδηγοί που έχουν καταναλώσει οκτώ ποτήρια – περίπου το ένα μπουκάλι –  θα έρχονται αντιμέτωποι μόνον με την επιβολή προστίμου.

Βέβαια, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ομάδες της οδικής ασφάλειας που υποστηρίζουν ότι στέλνει το μήνυμα ότι «Μπορεί κάποιος να οδηγεί μεθυσμένος».

Δίνοντας μια εξήγηση για την ασυνήθιστη κίνηση, ο νομάρχης της Αβελλίνο αναφέρεται στον τρόπο που το δικαστικό σώμα της περιοχής ακυρώνει αναστολές των αδειών, προσθέτοντας ότι η αλλαγή της νομοθεσίας θα ανακουφίσει το «βαρύ φορτίο για τη δημόσια διοίκηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:22