search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:38
MENU CLOSE

Δεκαπέντε γιατρούς με συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εντόπισε ο ΟΑΕΕ

09.02.2011 14:10
Δεκαπέντε γιατρούς με συνταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εντόπισε ο ΟΑΕΕ - Media

Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΑΕΕ οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν, εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ.

Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΑΕΕ οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν, εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ.

Η αξία των συνταγών ξεπερνά τις 150.000 ευρώ έκαστος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διοικητική έρευνα ώστε να καταλογισθούν ευθύνες.

Παράλληλα ο κ. Βουδούρης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τόνισε ότι από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010 το πρόγραμμα κατάφερε να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη κατά 73,40% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2008.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού σημείωσε επίσης ότι η μείωση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων οδήγησε και στην κατά 70% μείωση των συνολικών ποσών που λάμβαναν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, τονίζοντας ότι υπάρχει εταιρεία που το 2008 εισέπραξε από τον ΟΑΕΕ 16 εκατ. ευρώ και το 2011 θα εισπράξει περίπου 5 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:36