13/11/2019 13:29:31
24.9.2009

Ενδεχόμενο πάγωμα εισόδου της κινέζικης εταιρείας στον ΟΛΠ

Ενδεχόμενο πάγωμα εισόδου της κινέζικης εταιρείας στον ΟΛΠ - Media

Η Νομαρχία Πειραιά άκουσε τη φωνή των εργαζομένων του μεγάλου λιμανιού της χώρας, κάτω από το αίτημα  και την πίεση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος και της Ένωσης Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών, για πάγωμα εισόδου της κινέζικης εταιρείας Cosco ( Κόσκο) σε κοντέινερ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που έχει ορισθεί για τρεις ημέρες πριν της εκλογές…

Ο νομάρχης Πειραιά, κ. Μίχας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ,  τονίζει ότι η κάθοδος των «κίτρινων» επιχειρηματιών  στον ΟΛΠ  τρεις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές θα είναι άκρως προκλητική εξέλιξη, αφού υπάρχουν και δικαστικές εκκρεμότητες όπως η προσφυγή των εργαζομένων στο ΣτΕ που εκδικάζεται στις 9 Οκτωβρίου. Ο κ. Μίχας στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι ο ερχομός της κινέζικης εταιρείας στον Πειραιά «δεν είναι μεταρρύθμιση, είναι ομολογία αποτυχίας και απόδειξη πλήρους αδυναμίας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το δημόσιο πλούτο της χώρας προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών».

Ο υπουργός όμως μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του νομάρχη και των εργαζομένων, λόγω της προεκλογικής μάχης, και αναμένεται την 1η Οκτωβρίου να περιοδεύουν οι Kινέζοι στον Πειραιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.