search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Πέθανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Πολωνίας

29.07.2015 10:47
Πέθανε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Πολωνίας - Media

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πολωνία, ο Γιαν Κούλτζικ, πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πολωνία, ο Γιαν Κούλτζικ, πέθανε χθες το βράδυ σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας του, της Kulczyk Holding.

Το όνομά του βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Πολωνούς επί χρόνια, με περιουσιακά στοιχεία η αξία των οποίων φέτος ανερχόταν σε 4,2 δισ. δολάρια, ενώ οι επιχειρήσεις του εκτείνονταν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, κυρίως όμως στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια και στους αυτοκινητοδρόμους.

Πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο θάνατός του ήταν απροσδόκητος και αποτέλεσμα μίας ιατρικής θεραπείας «ρουτίνας» στην οποία υποβλήθηκε εκτός Πολωνίας.

Η εκπρόσωπος της Kulczyk Holding Μάρτα Βισόκα αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η περιουσία του περιλαμβάνει το όμιλο χημικών Ciech, τις ενεργειακές εταιρείες Polenergia και Serinus Energy και έναν αριθμό πολυεθνικών πετρελαϊκών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φυσικού αερίου.

Το ακριβότερο περιουσιακό του στοιχείο ήταν το μερίδιο 3% που κατείχε στη βρετανική ζυθοποιία SABMiller.

Από τις αρχές του χρόνου, ο Κούλτζικ είχε ξεκινήσει να πουλάει μετοχές του σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του, περιλαμβανομένων των εταιρειών Ophir Energy και Polenergia, γεγονός που είχε προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τα στρατηγικά του σχέδια.

Ο Κούλτζικ ήταν πατέρας δύο παιδιών, της Ντομινίκα και του Σεμπάστιαν. Ο γιος του ορίστηκε διαχειριστής των οικογενειακών επιχειρήσεων–με εταιρείες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική–στο τέλος του 2013, όταν ανέλαβε την θέση του διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Kulczyk Investments.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51