search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Στην αγορά βγαίνουν όλοι οι τελωνειακοί και οι εφοριακοί για ελέγχους…

29.07.2015 11:00
Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόσθετο φόρο - Το απαιτούμενο ποσό δαπανών μέχρι 31 Δεκεμβρίου - Media

Στη μάχη της φοροδιαφυγής ρίχνει τους εφοριακούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, κλείνοντας κάποιες μέρες της εβδομάδας τις εφορίες της χώρας για να βγάλει το ανθρώπινο δυναμικό τους «στον δρόμο».

 

Στη μάχη της φοροδιαφυγής ρίχνει τους εφοριακούς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, κλείνοντας κάποιες μέρες της εβδομάδας τις εφορίες της χώρας για να βγάλει το ανθρώπινο δυναμικό τους «στον δρόμο».

Σημείωσε ωστόσο ότι το κλείσιμο των ΔΟΥ θα είναι (μερικό) σε διαφορετικές περιοχές και σε διαφορετικές ημέρες έτσι ώστε οι υπάλληλοι να αξιοποιηθούν στον τομέα των ελέγχων.

Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό τόσο στα τελωνεία όσο και στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Για το λόγο αυτό επισήμανε ότι για την ενίσχυση των ελέγχων θα επιστρατευθούν 1000 επιπλέον υπάλληλοι μέσω μετατάξεων, ενώ θα δρομολογηθεί η πρόσληψη των επιτυχόντων μέσω ΑΣΕΠ.

Επίσης θα αξιοποιήσει σε φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών ακόμα και εκείνων που δεν έχουν μέχρι τώρα τέτοια δικαιοδοσία

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν ξεκινήσει στις τουριστικές περιοχές είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεργάζονται οι φοροτεχνικοί των επαγγελματιών και οι έμποροι των ταμειακών μηχανών.

Για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο είπε ότι άμεση προτεραιότητα είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των φορολογικών μηχανισμών με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μέτρο το οποίο έχει ήδη θεσμοθετηθεί αλλά δεν έχει προχωρήσει. Εξετάζεται η εφαρμογή του σε πιλοτική βάση σε τουριστικές περιοχές και νησιά.

Οι έλεγχοι γίνονται σε διάφορα επίπεδα. Όσον αφορά στους καταναλωτές, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Κατερίνα Σαββαΐδου στις ΔΟΥ και τους ελεγκτές, αν διαπιστωθεί κατά την έξοδό τους από κατάστημα ότι έχουν απόδειξη δεν θα χρειάζεται η είσοδος των εφοριακών στην επαγγελματική έδρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι ελεγκτές εισέρχονται στο κατάστημα και αρχίζει το ξεσκόνισμα των στοιχείων.

Για εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, ο έλεγχος γίνεται από τραπέζι σε τραπέζι και στη συνέχεια επικεντρώνεται στη γνησιότητα της ταμειακής.

Αμετάβλητος θα παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ το 2015 και οι οποίες αλλαγές θα επέλθουν το 2016 δήλωσε ο Αλεξιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει σαφής περιορισμός  να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνει δυο φόρους και οι αλλαγές εξετάζονται υπό αυτό το πρίσμα, υπονοώντας ότι στο τραπέζι είναι η αύξηση των εσόδων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ που υπολογίζεται με βάση την αξία της ακίνητης περιουσίας σε σχέση με τον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ που επιβάλλεται ανά τετραγωνικό.

Για τη φορολογία αγροτών τόνισε ότι οι αλλαγές που έχουν συμφωνηθεί θα προχωρήσουν με βάση αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν αλλαγές που περιλαμβάνονται στην τελευταία ελληνική πρόταση για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος των αγροτών και της επιδότησης πετρελαίου θα εφαρμοστούν ο Αλεξιάδης είπε ότι θα προχωρήσουν αυτά που συμφωνήθηκαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:26