search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:01
MENU CLOSE

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1875
30-07-2015
30.07.2015 03:00
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας - Media
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 30 Ιουλίου.
 
«Η πριγκίπισσα το ’σκασε»
Σκηνοθεσία του Τζούλιαν Τζάρολντ . Πρωταγωνιστεί η Σάρα Γκέιντον. Διάρκεια 97’. 
8 Μαΐου, 1945. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο έφηβα κορίτσια παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνες έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι, το οποίο υπόσχεται να μείνει θρυλικό. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού, και φυσικά επιστρέφουν σπίτι πολύ αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα. Το σπίτι τους, όμως, είναι το παλάτι του Μπάκινγχαμ και τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ η Δεύτερη – και αυτή είναι η ιστορία της πιο αναπάντεχης βραδιάς της ζωής τους. 
 
«Με τον μπαμπά ή τη μαμά;»
Σκηνοθεσία: Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Σενάριο: Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέ, Ματιέ Ντελαπόρτ. Διάρκεια: 85’, 2015 – Γαλλία, Βέλγιο.
Η Φλοράνς και ο Βενσάν έχουν πετύχει στα πάντα. Στην επαγγελματική τους ζωή, στον τέλειο γάμο τους, στα τρία υπέροχα παιδιά τους. Μη θέλοντας, όμως, να γίνουν ένα από εκείνα τα ζευγάρια που μένουν μαζί μόνο από υποχρέωση και καταλήγουν να μισούν ο ένας τον άλλον, αποφασίζουν από κοινού να χωρίσουν έπειτα από δεκαπέντε χρόνια γάμου. Το μόνο που επιθυμούν τώρα είναι ένα εξίσου επιτυχημένο διαζύγιο. Όταν όμως παίρνουν ταυτόχρονα την προαγωγή που πάντα ονειρεύονταν, για μια καριέρα στο εξωτερικό, η καθημερινότητά τους και η μέχρι τότε απόλυτα πολιτισμένη σχέση τους μετατρέπονται σε εφιάλτη. Από ’δώ και στο εξής βγαίνουν τα μαχαίρια: οι δύο υποδειγματικοί πρώην σύζυγοι κηρύσσουν πόλεμο και θα κάνουν τα πάντα για να μην αποκτήσουν την κηδεμονία των παιδιών! 
 
«Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι»
Σκηνοθεσία: Pif. Σενάριο: Michele Astori, Pif, Marco Martani. Ηθοποιοί: Cristiana Capotondi, Pif, Alex Bisconti, Ginevra Antona, Claudio Gioè, Barbara Tabita. Διάρκεια: 90’.
Η ιστορία του Αρτούρο, ενός παιδιού που γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της μαφίας ανέλαβε δήμαρχος. Το Παλέρμο, στο οποίο μεγάλωσε, είναι μια πόλη κυριαρχημένη από τη μαφία, τη δεκαετία του 1970. Ο Αρτούρο θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης, της Φλόρα, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία, ο Αρτούρο αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Αρτούρο χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, έπειτα από πολλές αποκαλύψεις για τη μαφία και όταν τελικά η Φλόρα αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59