search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας τους

30.07.2015 05:38
Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας τους - Media

Απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Γερμανοί – αντιμετωπίζουν ωστόσο εξαιρετικά θετικά την ατομική οικονομική τους κατάσταση.

Απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Γερμανοί – αντιμετωπίζουν ωστόσο εξαιρετικά θετικά την ατομική οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK, η καταναλωτική διάθεση σημείωσε σημαντική κάμψη τον Ιούλιο, υπό τον φόβο ότι η ελληνική κρίση χρέους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. «Η μακροχρόνια και δύσκολη προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει αποτρέψει ως τώρα την χρεοκοπία της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει ενθαρρύνει τον γερμανό καταναλωτή», αναφέρεται στην έκθεση της GfK και επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί περιμένουν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους να συνεχιστεί, αλλά όχι με την ίδια ορμή που προέβλεπαν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

«Οι πολίτες προφανώς θεωρούν ότι η δύσκολα επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα θα έχει αρνητική επίδραση στην γερμανική οικονομία», σημειώνεται, ενώ γίνεται αναφορά και στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι Γερμανοί διατηρούν την αισιοδοξία τους σε ό,τι αφορά την προσωπική οικονομική τους κατάσταση. Ο συγκεκριμένος δείκτης βρίσκεται μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:00