search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Σκληρές εικόνες: Στην Υεμένη τα παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα (Video &Photos)

30.07.2015 10:37
Σκληρές εικόνες: Στην Υεμένη τα παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα  (Video &Photos) - Media

Στην Υεμένη τα παιδιά κλαίνε αλλά τα μάτια τους έχουν στεγνώσει από δάκρυα. Πεινάνε, διψάνε και πεθαίνουν αβοήθητα…

 

Στην Υεμένη τα παιδιά κλαίνε αλλά τα μάτια τους έχουν στεγνώσει από δάκρυα. Πεινάνε, διψάνε και πεθαίνουν αβοήθητα… 

Ο πόλεμος μαστίζει την νότια χώρα της Αραβικής χερσονήσου. Έξη εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν. Τρώνε από τα σκουπίδια ότι βρουν, περιφέρονται σαν ζωντανοί νεκροί, κάτω από τον καυτό ήλιο. Άλλα 13.000.000 άνθρωποι πεινούν και ζουν μόνο με τα ελάχιστα. Το κατά κεφαλή εισόδημα μετά βίας ξεπερνά τα 1000 δολάρια το χρόνο.

Η χώρα βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο ενώ όλα τα λιμάνια είναι μπλοκαρισμένα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσεγγίσει κανένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια. Κάθε μέρα που περνάει 25.000 άνθρωποι μπαίνουν στον κατάλογο εκείνων που δεν έχουν να φάνε.

Ο ΟΗΕ τονίζει πως τουλάχιστον τα 4/5 του πληθυσμού χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια. Και δεν είναι μόνο το φαγητό. Είναι και το νερό, είναι και τα φάρμακα.

Ο συντονιστής του ΟΗΕ στη χώρα, Johannes van der Klaauw, είπε πως σύντομα και λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολύ πιθανόν τη χώρα να χτυπήσει και λιμός. Η ανάγκη για εκεχειρία λένε οι άνθρωποι του οργανισμού, είναι επιτακτική, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Και τα παιδιά; Τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα και σε αυτόν τον πόλεμο. Από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου, έχουν πεθάνει 4.000 παιδάκια μέχρι 10 ετών. Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν. Οι γονείς εγκαταλείπουν εκεί τα παιδιά τους με την ελπίδα πως θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί. Μάταια.

Πριν λίγες ώρες ένα πλοίο ναυλωμένο από τον ΟΗΕ, έδεσε στο λιμάνι του Άντεν για να ξεφορτώσει όσα τρόφιμα και φάρμακα προλάβαινε. Η εκεχειρία ήταν ολιγόωρη…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:06