search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η δίκη της Ουκρανής πιλότου που κατηγορείται ότι σκότωσε 2 Ρώσους δημοσιογράφους

30.07.2015 11:21
Ξεκίνησε η δίκη της Ουκρανής πιλότου που κατηγορείται ότι σκότωσε 2 Ρώσους δημοσιογράφους - Media

Η δίκη της Νάντια Σαβτσένκο ξεκίνησε το πρωί σε δικαστήριο στη νότια Ρωσία. Αντιμετωπίζει ποινή 25 χρόνων.

 

 

Ξεκίνησε σήμερα στη νότια Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία, η δίκη της Ουκρανής πιλότου Νάντια Σαβτσένκο η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε δύο Ρώσους δημοσιογράφους.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση ξεκίνησε στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) παρουσία της κατηγορούμενης, σύμφωνα με την Τατιάνα Ντίεβα, εκπρόσωπο του δικαστηρίου.

Αρχικά η Σαβτσένκο θεωρούταν «συνεργός» στον φόνο των δύο Ρώσων δημοσιογράφων, που σκοτώθηκαν από το βλήμα ενός όλμου στο Ντονμπάς τον Ιούνιο του 2014.

Τελικά στην 34χρονη πιλότο απαγγέλθηκε η κατηγορία «του φόνου εκ προμελέτης» των δύο Ρώσων δημοσιογράφων, επειδή φέρεται να βοήθησε να διορθωθεί η πορεία των πυρών των ουκρανικών δυνάμεων.

Η πιλότος ελικοπτέρων, που αν κριθεί ένοχη κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

«Δεν θα είναι δίκη. Θα είναι ένα σόου προπαγάνδας όπως συνήθως», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δικηγόρους της, ο Μαρκ Φέιγκιν, ο οποίος έχει ζητήσει η δίκη της πελάτισσάς του να μεταφερθεί στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Σαβτσένκο θα δικαστεί στη ρωσική πόλη Ντονέτσκ, κοντά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, είναι «το χειρότερο δυνατό σενάριο» διότι οι ξένοι παρατηρητές θα χρειαστούν την άδεια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, της FSB, για να μεταβούν στο σημείο, καθώς η πόλη έχει τεθεί σε ειδικό καθεστώς εξαιτίας της εγγύτητάς της στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:19