search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:09
MENU CLOSE

Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Να αφήσουν τα εσωκομματικά παιχνίδια και να κυβερνήσουν»

30.07.2015 12:27
Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Να αφήσουν τα εσωκομματικά παιχνίδια και να κυβερνήσουν» - Media

«Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτά με τα οποία ασχολείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού

 

 

«Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτά με τα οποία ασχολείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ερωτώμενος από δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για δημοψήφισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «νομίζω ότι δεν είναι πρόβλημα για κανέναν οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει ότι τον Ιανουάριο εκλέχτηκε πρωθυπουργός της χώρας και όχι πρωθυπουργός ενός τμήματος, ή έστω όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει λοιπόν με τόλμη να κινηθεί και να λύσει τα προβλήματα που έχει αυτή την στιγμή η χώρα και όχι να ασχολούμαστε καθημερινά με το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθούν αναλυτικά οι ερωτήσεις και τα όσα απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι λέτε για την πρόταση για δημοψήφισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι οι στιγμές είναι δύσκολες για τον Αλέξη Τσίπρα. Παρ’όλα αυτά θα πρέπει να επισημάνω ότι οι ηγέτες θα πρέπει να προνοούν και αναρωτιέμαι αν δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα ζητήματα που αφορούν τα κόμμα τους πόσο μπορούν να φροντίσουν για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας; Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται έχει ένα πάθος με τα δημοψηφίσματα αλλά δεν έχω καταλάβει που θα μας οδηγήσει ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα. Πρέπει όμως να είμαστε λογικοί. Η κοινωνία, όπως και η Βουλή, έχει πάρει τις αποφάσεις της. Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια κομματικών ισορροπιών. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να υπάρξει σοβαρότητα, τόσο από τα στελέχη που πλαισιώνουν τον κ. Τσίπρα όσο και από τα υπόλοιπα στελέχη. Δεν μπορεί μια κοινωνία με τόσα πραγματικά προβλήματα να παρακολουθεί αυτό το θέατρο του παραλόγου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μα δεν είναι μία δημοκρατική διαδικασία το δημοψήφισμα;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από αυτά με τα οποία ασχολείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τα σχολεία που δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη, έχουμε τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση, έχουμε το μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού, έχουμε το πρόβλημα των εργασιακών σχέσεων, έχουμε το πρόβλημα της ανεργίας, έχουμε το πρόβλημα με τις τράπεζες. Νομίζω ότι για κανέναν δεν είναι πρόβλημα οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει ότι τον Ιανουάριο εκλέχτηκε πρωθυπουργός της χώρας και όχι πρωθυπουργός ενός τμήματος, ή έστω όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει λοιπόν με τόλμη να κινηθεί και να λύσει τα προβλήματα που έχει αυτή την στιγμή η χώρα και όχι να ασχολούμαστε καθημερινά με το τι θα συμβεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10