search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Σε ρόλο … αγρότη ο Σταύρος Θεοδωράκης (Photos)

31.07.2015 15:47
Σε ρόλο … αγρότη ο Σταύρος Θεοδωράκης (Photos) - Media

Στο Βελβεντό Κοζάνης βρέθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και συνομίλησε με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού ΑΣΕΣΟΠ.

 

Στο Βελβεντό Κοζάνης βρέθηκε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και συνομίλησε με τους ανθρώπους του συνεταιρισμού ΑΣΕΣΟΠ.

«Ανοίγει η ψυχή σου όταν επισκέπτεσαι την ελληνική περιφέρεια και βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν, δημιουργούν, φέρνουν χρήμα και γι’ αυτούς και για τον τόπο», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου, παρουσίαζοντας τις θέσεις του κινήματος για την αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας, με την επισήμανση «Πριν πας με ευκολία σε νέους φόρους, ψάξε να βρεις γιατί δεν εισπράχθηκαν αυτοί που ήδη έχεις θεσπίσει και πάρε μέτρα γι΄ αυτό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκίνησε την περιοδεία του για το αγροτικό ζήτημα στη Βόρεια Ελλάδα από το Βελβεντό, ενώ θα  επισκεφθεί επίσης τους νομούς Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει συναντήσεις με ομάδες παραγωγών, πρότυπους συνεταιρισμούς, με στελέχη της αγροτικής παραγωγής.

Όπως επισημαίνει ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του Ποταμιού υπάρχει ανάγκη για καθολική διακίνηση της παραγωγής από τους συνεταιρισμούς και οργανώσεις παραγωγών, ώστε να παταχθεί το παρεμπόριο και οι αθέμιτες πρακτικές των ολιγοπωλίων.

Επίσης κάνει λόγο για παραγωγή τροφίμων και όχι για πρωτογενή τομέα και παραγωγή τροφίμων σημαίνει σχέδιο, γνώση, καινοτομία, οργάνωση, συνεργασίες, ποιότητα, προστασία περιβάλλοντος, μεγαλύτερο παραγόμενο πλούτο για τους καλλιεργητές και μεγαλύτερη απασχόληση που σημαίνει εξωστρέφεια και εξαγωγές. 

Μάλιστα τονίζει ότι ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης και ζητεί από την κυβέρνηση να οριστεί χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης και ψήφισης μέτρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03