search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα η λύση για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως

01.08.2015 14:35
Η Ευρώπη είναι... τυφλή - Media

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του ‘Αρεως σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες.

 

Την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του ‘Αρεως σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση που μέχρι στιγμής έχει προκριθεί είναι η δημιουργία υπαίθριου καταυλισμού προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο Υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, συγκάλεσε το μεσημέρι του Σαββάτου έκτακτη σύσκεψη υπουργών και άλλων αρμόδιων παραγόντων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφυγικών ροών και ειδικότερα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στο Πεδίο του ‘Αρεως και στα Ακριτικά Νησιά.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε ενδελεχώς σειρά λύσεων και καταρτίστηκε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ιδιαίτερα για το Πεδίο του ‘Αρεως, η λύση της μετεγκατάστασης σε χώρους με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης θα αρχίσει να πραγματοποιείται εντός των επόμενων ημερών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι: Αλέκος Φλαμπουράρης Υπουργός Επικρατείας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Έλενα Κουντουρα , Αν. Υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Παπαγιαννάκος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Βασίλης Παπαδόπουλος Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού & Κοινων. Συνοχής, Γιάννης Ταφύλλης, Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ, Τζανέτος Φιλιππάκος, Αναπ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Μπασκόζος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Μαρίνα Κουτσούρη, Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, Γεράσιμος Ζαχαράτος, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Ερμίνα Κυπριανίδου, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Υποστράτηγος Κλάδος Αλλοδαπών & Προς. Συνόρων (Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας), Δημήτριος Καραπατάκης, Υπασπιστής Α.Γ.Γ. Υπ. Εσωτερικών &Διοικ. Ανασυγκρότησης, Χάρης Κωνσταντάτος, Ειδικός Συνεργάτης Κ.Τ. Περιφέρεια Αττικής, Ανδρέας Θεολόγος, Στέλεχος Περιφέρειας Αττικής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28