search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:52
MENU CLOSE

Τον έκρυψε ο αδελφός του μέσα σε βαλίτσα και… πέθανε από ασφυξία

03.08.2015 10:16
Μετακινήσεις: Ποιες αλλαγές φέρνουν οι οδηγίες της ΕΕ για αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία - Media

Ένας 27χρονος Μαροκινός πέθανε από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε μία βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρισκόταν πάνω σε ένα πορθμείο, στην προσπάθειά του να φθάσει παράνομα στην Ισπανία

 

Ένας 27χρονος Μαροκινός πέθανε από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε μία βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου που βρισκόταν πάνω σε ένα πορθμείο, στην προσπάθειά του να φθάσει παράνομα στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική Χωροφυλακή.

Ο 34χρονος αδελφός του είχε επιβιβαστεί νόμιμα με ένα αυτοκίνητο στο πορθμείο που συνδέει τη Μελίγια (ισπανικός θύλακος στο Μαρόκο) με την Αλμερία (νότια Ισπανία). Φαίνεται ότι προσπάθησε να περάσει κρυφά τον νεότερο αδελφό του στην Ισπανία, κρύβοντάς τον στο αυτοκίνητο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ανακάλυψε ότι ο αδελφός του δεν ανέπνεε πια και ειδοποίησε το πλήρωμα. Όλες οι προσπάθειες ανάνηψης από το πλήρωμα του πλοίου αρχικά και στη συνέχεια από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στο λιμάνι της Αλμερία απέβησαν άκαρπες.

Ο μεγαλύτερος αδελφός συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στις αρχές Μαΐου, ένα οκτάχρονο αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού είχε βρεθεί κρυμμένο μέσα σε μία βαλίτσα από τους συνοριοφύλακες, στο φυλάκιο ανάμεσα στο Μαρόκο και στη Θέουτα. Ο πατέρας του, που κατοικούσε στην Ισπανία, είχε προσπαθήσει να τον φέρει στη χώρα κρυφά, επειδή ο μισθός του δεν επαρκούσε για να ζητήσει άδεια παραμονής για το παιδί.

Η εικόνα του αγοριού σε εμβρυακή στάση μέσα από τις ακτίνες Χ είχε προκαλέσει οργή στην Ισπανία, όπου τελικά απέκτησε προσωρινή άδεια παραμονής και ξαναβρέθηκε με τους γονείς του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51