23/05/2019 05:23:25

Την υπηρεσία χαρτών της Nokia εξαγοράζουν η BMW, η Audi και η Mercedes σε ένα deal ύψους 2,8 δισ. ευρώ

Την υπηρεσία χαρτών της Nokia εξαγοράζουν η BMW, η Audi και η Mercedes σε ένα deal ύψους 2,8 δισ. ευρώ - Media

 

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Audi και Mercedes θα καταβάλουν περίπου 2,5 δισεκ. ευρώ για να αποκτήσουν την υπηρεσία χαρτών της Nokia, κερδίζοντας τη μάχη έναντι ανταγωνιστικών εταιριών για τις υπηρεσίες αυτές που θεωρούνται το κλειδί για το μέλλον των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Οι τρεις κολοσσοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ένωσαν τις δυνάμεις τους και θα διατηρούν ίσα ποσοστά στην υπηρεσία αυτή, γνωστή ως HERE, σε μια προσπάθεια να μην περάσουν οι δραστηριότητες αυτές στα χέρια ανταγωνιστών τους από τη Silicon Valley ή την Κίνα.

Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 2,8 δισεκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και διαφόρων υποχρεώσεων ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ, για τις οποίες η Nokia θα αποζημιώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε σήμερα η φινλανδική εταιρία. Η συναλλαγή πιθανόν να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Η συμφωνία επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά, όπως η αυτόνομη οδήγηση, στα πολυτελή αυτοκίνητά τους, αλλάζοντας τις ισορροπίες μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων, των εταιριών που τους προμηθεύουν εξαρτήματα και των ανταγωνιστών τους σε θέματα λογισμικού όπως η Uber, η Google και η Apple.

Η HERE είναι ο βασικός προμηθευτής ψηφιακών χαρτών για τις περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις δραστηριότητες αυτές να αντιστοιχούν στο ήμισυ των εσόδων της ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων που αναμένονται για το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.