search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:29
MENU CLOSE

Το φρίζμπι έγινε… Ολυμπιακό άθλημα!!! (Video)

03.08.2015 15:28
Το φρίζμπι έγινε… Ολυμπιακό άθλημα!!! (Video) - Media

Από τις παραλίες στις Ολυμπιάδες. Το φρίζμπι, με διαφορετική μορφή από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, αναγνωρίστηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και μπορεί στο μέλλον να εμφανιστεί στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

 

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να παίζετε φρίζμπι στις παραλίες (κάνει άλλωστε λιγότερο θόρυβο από τις ρακέτες) είτε στο πάρκο πετώντας το στον σκύλο σας, όμως κάποιοι το έχουν πάρει λίγο… πιο σοβαρά.

Εδώ και 30 χρόνια υπάρχει ομοσπονδία για το εν λόγω άθλημα, ενώ μόλις σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το αναγνώρισαν ως άθλημα και μπορεί στο μέλλον να το δούμε και σε Ολυμπιακό Πρόγραμμα.

«Είναι τιμή μας και μια μεγάλη μέρα στα 30 χρόνια της ομοσπονδίας μας», ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων από την WFDF (World Flying Disc Federation).

Η επίσημη ονομασία του αθλήματος είναι Ultimate Frisbee και στο παρακάτω βίντεο με στιγμιότυπα αγώνων, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι έχει πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με το αμερικανικό football από ότι με το κλασσικό φρίζμπι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:29