search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Τσακαλώτος και Σταθάκης βλέπουν τους «θεσμούς» για ανακεφαλαιοποίηση και ΤΑΙΠΕΔ (Photos)

03.08.2015 17:00
Τσακαλώτος και Σταθάκης βλέπουν τους «θεσμούς» για ανακεφαλαιοποίηση και ΤΑΙΠΕΔ (Photos) - Media

Aνακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, τίθενται επί τάπητος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο τους.

 

Aνακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ, τίθενται επί τάπητος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο τους.

Σημείο-κλειδί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι το τελικό ποσό που θα χρειαστεί μετά την ολοκλήρωση των στρες τεστ, με στόχο η ενίσχυση να γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο bail in, αν υπάρξει συμφωνία για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά στα «κόκκινα» δάνεια, που αναμένεται να αγγίξουν τα 100 δισ. ευρώ, εκτιμάται ότι το θέμα θα τεθεί συνολικά, ενώ παραμένει στο τραπέζι και το ζήτημα της «Bad bank».

Την Τέταρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση των δυο υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών καθώς ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει μια “ανακεφαλαιοποίηση” των συζητήσεων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:12