search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:51
MENU CLOSE

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι σαν τη μεταπολεμική περίοδο»

04.08.2015 11:15
Ιταλία: «Μπάζα» 19 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Media

«Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος» και «χρειάζεται ανοικοδόμηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

 

«Για το μέλλον της Ελλάδας είμαι αισιόδοξος» και «χρειάζεται ανοικοδόμηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της ιταλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πάντοαν «χρειάζεται ανοικοδόμηση των θεσμών, όπως στον φοροεισπρακτικό τομέα», ενώ ανέφερε ότι βασίζει την αισιοδοξία του στο ότι «υπάρχουν αξιόπιστες δεσμεύσεις για την υιοθέτηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» και σημείωσε ότι είναι λογικό να θεωρήσει, κανείς ότι «θα γίνει αισθητή ουσιαστική ενίσχυση της εμπιστοσύνης».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι «η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις» ώστε να μπει σε ανοδική πορεία, τονίζοντας ότι «συνδέει τη σημερινή κατάσταση της χώρας με τη μεταπολεμική περίοδο».

Με την ολοκλήρωση του μνημονίου, υπογράμμισε, ο Π. Κ. Πάντοαν, θα υπάρξουν σημαντικά κονδύλια με ορίζοντα τριών ετών για την ανοικοδόμηση.

Σε σχέση, τέλος, με το ευρώ, ο στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια σαφώς ισχυρή μηχανή, η οποία, όμως, πρέπει να ενισχυθεί, διότι είναι ατελής», ενώ κατέστησε σαφές ότι «η νομισματική ένωση πρέπει να αποτελέσει και ένα μέσο για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15