search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 05-08-2015

05.08.2015 05:06
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 05-08-2015 - Media

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ύποπτα εισοδήματα για 30 βουλευτές”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “ύποπτα εισοδήματα εμφανίζονται σε 30 “πόθεν έσχες” (πρώην και ενδεχομένως νυν) βουλευτών, τα οποία αφορούν το οικονομικό έτος 2012 (δηλώσεις 2013). Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η γ΄αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Στη ζυγαριά τα “κόκκινα ” δάνεια”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το μοντέλο διαχείρισης των “κόκκινων ” δανείων σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών “ζυγίζουν” από κοινού κυβέρνηση και δανειστές με τις δυο πλευρές να επιδιώκουν μια ριζική λύση στον τραπεζικό τομέα”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Επιδόματα…τέλος μέσω εγγυημένου εισοδήματος”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “το σχέδιο των δανειστών για την κατάργηση και την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού κοινωνικών και προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα που θα ονομάζεται “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα” και θα καταβάλλεται μόνο σε όσους διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς εντάσσεται πλέον και επισήμως στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων των εκπροσώπων των θεσμών με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. για την επίτευξη συμφωνίας σε ένα νέο Μνημόνιο και σε μια νέα δανειακή σύμβαση”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Απίθανη προχειρότης στο μεταναστευτικό”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “τα ευχολόγια και η κενή ρητορική των αρμοδίων υπουργών στην μόνη λύση στην οποία μπορούν να οδηγήσουν είναι η πρόχειρη μετακίνησις μεταναστών από το ένα σημείο της Αθήνας στο άλλο. Και όταν νέα “κύματα” φθάσουν στο Πεδίο του Άρεως, απλά θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Στο “κόκκινο” η διαπραγμάτευση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα επανέλθουν σήμερα κυβέρνηση και θεσμοί, καθώς σχετίζεται με το ακανθώδες θέμα των κόκκινων δανείων, για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επέδωσε ήδη αναλυτικό σχέδιο επί του οποίου η συζήτηση θα συνεχιστεί. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένα νομοσχέδιο που θα επιλύει το θέμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με στόχο τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος αλλά και την ενίσχυση των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Κλείνει η συμφωνία, ανοίγουν οι κάλπες”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά τη σύναψη του νέου δανείου φέρεται ως η ενδεδειγμένη λύση για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, έχοντας “κλαδεμένη” κοινοβουλευτική ομάδα, πρόκειται να αξιοποιήσει τη διαφαινόμενη αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων διαφωνούντων, ώστε να διαμορφώσει μια νέα, ισχυρότερη πλειοψηφία στη Βουλή”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Ανεξάρτητο υπερ-ταμείο το ΤΑΙΠΕΔ”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην αναβάθμιση του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ σε ένα νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, φαίνεται ότι καταλήγουν ελληνική κυβέρνηση και θεσμοί. Οι πιστωτές ζητούν την τοποθέτηση διοίκησης με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητη από κομματικές επιλογές”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ βρίσκονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το γνωστό έργο της “κακής” τρόικας-κουαρτέτου που πιέζουν και των “καλών” υπουργών, που δεν θέλουν αλλά αναγκάζονται να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα, παίζεται σήμερα, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η αλήθεια, φυσικά, είναι τελείως διαφορετική. ΕΕ-ΔΝΤ και κυβέρνηση βρίσκονται από την ίδια πλευρά του τραπεζιού”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Το χρήμα επιστρέφει πίσω στις τράπεζες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ύστερα από πολλούς μήνες εκροών καταθέσεων, τα πρώτα λεφτά από το στρώμα αρχίζουν δειλά δειλά να επιστρέφουν στις τράπεζες παρά τα capital controls, το Χρηματιστήριο χωνεύει το αρχικό σοκ και στην αγορά ομολόγων παρατηρείται μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων”.

 

Kontranews: “Σε αποστασία καλεί ο Λαφαζάνης τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τα βρόμικα παιχνίδια και ο ύποπτος ρόλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποκαλύπτονται σε όλο τους το μεγαλείο μετά το κάλεσμα για …αποστασία που απηύθυνε χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα να μην περάσει απ’ τη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τραπεζικό Βατερλό. Έχασαν τη μισή αξία σε δυο ημέρες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “ακόμη μία δραματική συνεδρίαση για τις τράπεζες. Οι σωρευτικές απώλειες στο διήμερο αγγίζουν το 50%. Αντίθετα με την εικόνα των τραπεζών, οι περισσότερες από τις μετοχές του 25άρη δείκτη αντέδρασαν χθες, με αποτέλεσμα να περιορίσουν σημαντικά τις απώλειες του Γενικού Δείκτη, που έκλεισε με πτώση 1,22% στις 659,94 μονάδες”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Μπλόκο σε χαμένο ΦΠΑ 6,6 δισ.”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “την ενεργοποίηση ισχυουσών διατάξεων που προβλέπουν τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων και των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της ΓΓΔΕ του υπ. Οικονομικών σχεδιάζει η κυβέρνηση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46