search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Το κουαρτέτο φέρνει και νέα λιτότητα στους μισθούς

05.08.2015 07:07
Θεσσαλονίκη: Ήρωες - δημοτικοί υπάλληλοι βρίσκουν και επιστρέφουν σε πολίτες πράγματα αξίας - Media

Στη νηστεία και στην προσευχή θα το ρίξουν από εδώ κι στο εξής οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μετά το νέο χαράτσι που έρχεται στους μετά από απαίτηση του κουαρτέτου.

 

Στη νηστεία και στην προσευχή θα το ρίξουν από εδώ κι στο εξής οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μετά το νέο χαράτσι που έρχεται στους μετά από απαίτηση του κουαρτέτου.

Ειδικότερα στους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση θα είναι και αναδρομική. Το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι αν τα αναδρομικά θα παρακρατηθούν «εδώ και τώρα» όπως συνέβη με τις συντάξεις ή αν θα υπάρξει περίοδος «χάριτος» ώστε το ποσό να δοθεί μέσα στο 2016.

Πάντως η μισθοδοσία του Αυγούστου για το δημόσιο και του Ιουλίου για τον ιδιωτικό τομέα καταβλήθηκε χωρίς να υπάρξει αλλαγή στην παρακράτηση φόρου λόγω της αυξημένης εισφοράς αλληλεγγύης. Όμως οι αυξημένοι συντελεστές ισχύουν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Αυτό σημαίνει αισθητή μείωση του μισθού από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα μειώσεις έως και 5% θα δουν στα ειδικά μισθολόγια τους και οι 250.000 αμειβόμενοι, μετά την εφαρμογή της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Τα ειδικά μισθολόγια που αφορούν ενστόλους, δικαστικούς λειτουργούς και ερευνητές βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να ενταχθούν στην φιλοσοφία του Ενιαίου Μισθολογίου από τις αρχές του 2016.

Πρόκειται για πρόταση της κυβέρνησης, που βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις από τους δανειστές, οι οποίοι ζητούν την περαιτέρω μείωση μισθών στα ειδικά μισθολόγια.

Οι επιπτώσεις από τις μειώσεις των μισθών στην οικονομία θα είναι αλυσιδωτές, αφού η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ως αποτέλεσμα των περικοπών των αμοιβών τους, θα προκαλέσει ταυτόχρονα περιορισμό της κατανάλωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03