search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Λιβύη: Βυθίστηκε αλιευτικό υπερφορτωμένο με πρόσφυγες – Φόβοι για εκατοντάδες θύματα

05.08.2015 13:57
Λιβύη: Βυθίστηκε αλιευτικό υπερφορτωμένο με πρόσφυγες – Φόβοι για εκατοντάδες θύματα - Media

Ένα αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική ανατράπηκε σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί περίπου 100 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Ένα αλιευτικό στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες από την Αφρική ανατράπηκε σήμερα στα ανοιχτά της Λιβύης και μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί περίπου 100 άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από την ιταλική ακτοφυλακή.

Το αλιευτικό είχε ζητήσει βοήθεια από τις λιμενικές αρχές της Κατάνης, στη Σικελία, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν το κέντρο της Ρώμης που συντονίζει όλες τις προσπάθειες διάσωσης των προσφύγων στα νότια της Ιταλίας.

Δύο πλοία που περιπολούσαν στη ζώνη αυτή, σε απόσταση περίπου 15 μιλίων από τα παράλια της Λιβύης, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή όπου έπλεε το αλιευτικό. Το ένα ήταν το Dignity 1 των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και το δεύτερο το Le Niamh του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το ιρλανδικό πλοίο έφτασε πρώτο και κατέβασε δύο λέμβους για να πλησιάσει στο υπερφορτωμένο σκάφος το οποίο όμως εκείνη τη στιγμή ανατράπηκε. Ένας εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής εξήγησε ότι τα πλοιάρια αυτά συνήθως είναι τόσο πολύ φορτωμένα που αρκεί να σηκωθούν όρθιοι ταυτόχρονα μερικοί από τους επιβάτες τους για να ανατραπούν και να βυθιστούν.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τη θάλασσα περίπου 100 άνθρωποι. Στην περιοχή σπεύδουν άλλα τέσσερα πλοία για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το πρωί η Ναουάλ Σούφι, μια Ιταλίδα ακτιβίστρια με την οποία επικοινωνούν πολλοί Σύροι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, είχε ανακοινώσει ότι έλαβε μια έκκληση για βοήθεια από ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν περίπου 600 άνθρωποι. Σύμφωνα με το λιμενικό, πρόκειται πιθανότατα για το αλιευτικό που βυθίστηκε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38