search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:48
MENU CLOSE

Μέχρι και την… ώρα αλλάζει στη Β. Κορέα ο Κιμ Γιονγκ Ουν

07.08.2015 07:16
Ο Κιμ «βρυχάται» και πάλι: Κατασκευάζει υποβρύχια με δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων - Media

Συνεχίζει να… πρωτοπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα. Μετά από αρκετές αποφάσεις που έχει πάρει που κάποιοι θα χαρακτήριζαν ως (τουλάχιστον) εκκεντρικές, ήρθε και η τελευταία του για να… δέσει το γλυκό!

 

Συνεχίζει να… πρωτοπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα. Μετά από αρκετές αποφάσεις που έχει πάρει που κάποιοι θα χαρακτήριζαν ως (τουλάχιστον) εκκεντρικές, ήρθε και η τελευταία του για να… δέσει το γλυκό!

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να μεταφέρει τους δείκτες του ρολογιού… μισή ώρα πίσω, προκειμένου να καταργήσει μία ενέργεια των «ιμπεριαλιστών Ιαπώνων» τον περασμένο αιώνα.

Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη και θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας

Η νέα ώρα της Βόρειας Κορέας θα είναι τριάντα λεπτά πίσω από εκείνη της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η απόφαση επικυρώθηκε την Τετάρτη (5/8) και θα εφαρμοστεί στις 15 Αυγούστου, γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την αποικιακή κυριαρχία της Ιαπωνίας.

Κάτι ανάλογο είχε πράξει και η Νότια Κορέα το 1954, για τον ίδιο λόγο, αλλά επανήλθε σε… κανονική ώρα το 1961. Το σκεπτικό ήταν ότι οι δύο χώρες, που είχαν ξεκινήσει από τότε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα έπρεπε να έχουν την ίδια ώρα, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις μεταξύ τους επαφές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:46