search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Παραίτηση Παπακωνσταντίνου ζητάει η ΝΔ – Άμεση η απάντηση Πεταλωτή

12.02.2011 15:13
Παραίτηση Παπακωνσταντίνου ζητάει η ΝΔ – Άμεση η απάντηση Πεταλωτή - Media

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις  των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και τη σκληρή δήλωση του Γ. Πεταλωτή.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις  των επικεφαλής της τρόικας, αλλά και τη σκληρή δήλωση του Γ. Πεταλωτή.

Συγκεκριμένα ο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης τόνισε ότι «είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα», κάνοντας λόγο για το γεγονός ότι «η καθυστερημένη ‘ιερή αγανάκτηση’ της κυβέρνησης δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού», αναφερόμενος στην καθυστερημένη αντίδραση –«φαρσοκωμωδία» της κυβέρνησης.

«Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της κυβέρνησης από την τρόικα, που προσέβαλε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας» σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Γ.Μιχελάκης συμπλήρωσε, επίσης πως «η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της τρόικας. Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ’ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι ‘δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Προσέθεσε «πώς, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα»».

«Όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιο του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας. Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Άμεση ήταν, ωστόσο, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, ο οποίος υποστήριξε τον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας πως «εργάζεται για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα αδιέξοδα, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι φλυαρεί ασύστολα και υβρίζει.

Τόνισε πως «η ΝΔ, παραπαίοντας ακόμα περισσότερο, συγκρίνοντας προφανώς για άλλη μια φορά την υπεύθυνη, ψύχραιμη και αποφασιστική στάση της κυβέρνησης, με την τραγική δική της διακυβέρνηση, αλλά και την τωρινή έλλειψη προσανατολισμού της, φλυαρεί ασύστολα, υβρίζει, ζητάει παραίτηση υπουργών. Απομακρύνονται κάθε μέρα και περισσότερο από τη σοβαρότητα που έπρεπε να τους διέπει. Ας αναλογιστούν επιτέλους ότι αυτοί οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και στην κατάσταση που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει»

«Υποκριτικά, σήμερα, μας εγκαλούν ποιοί; Αυτοί που στην κυβερνητική τους θητεία χάριζαν εθνική γη με γνωστές αδιαφανείς διαδικασίες. Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα» κατέληξε η δήλωση του κ. Πεταλωτή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06