search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Αντίδραση κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας

12.02.2011 17:22
Αντίδραση κυβέρνησης στις απαιτήσεις της τρόικας - Media

Σε διάβημα προέβη η κυβέρνηση προς τους επικεφαλής της τρόικας Ντομινίκ Στρος-Καν, Ζοζέ Μπαρόζο και Ζαν-Κλοντ Τρισέ μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους στην Αθήνα, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Σε διάβημα προέβη η κυβέρνηση προς τους επικεφαλής της τρόικας Ντομινίκ Στρος-Καν, Ζοζέ Μπαρόζο και Ζαν-Κλοντ Τρισέ μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους στην Αθήνα, οι οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, συγκεκριμένα, προέβη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του ΕΚΤ, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Γάλλος επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, εξέφρασε το σεβασμό του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό αλλά και την κατανόησή του προς το πνεύμα των επισημάνσεων του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Πεταλωτής σε δήλωση που είχε κάνει κατα τις πρώτες πρωινές ώρες,, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και επεσήμανε ότι «έχουμε ανάγκη, αλλά έχουμε και όρια αξιοπρέπειας που δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν».

Αναλυτικά η δήλωση Πεταλωτή:

«Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

«Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

» Η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους.

» Επ’ αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

Η ΝΔ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας.

Το ΚΚΕ τόνισε πως  «οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά που αξιώνει η τρόικα είναι σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση. Αποτελεί στρατηγική επιλογή των κομμάτων της πλουτοκρατίας, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματική όμιλοι».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε πως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από κανέναν σαφές ποια είναι τα επιτρεπτά όρια που μπορούν οι «επελαυνόντες τροϊκανοί» να κινηθούν εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει συνειδητά με ποιανού το μέρος είναι και όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.Όλα αυτά, περί κατοχής ξένων δυνάμεων, των κακών τροϊκανών και της κακιάς Μέρκελ είναι εύπεπτα παραμύθια».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μίλησε για απαράδεκτο περιεχόμενο απαιτήσεων και συμπλήρωσε « η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί επέτρεψε σε εκπροσώπους των δανειστών να ξεπερνούν τα όρια τους. Είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό για τις ακολουθούμενες πολιτικές της».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03