search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:44
MENU CLOSE

Κυρ. Μητσοτάκης για ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία: «Βιώνουμε τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας»

11.08.2015 13:10
Κυρ. Μητσοτάκης για ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία: «Βιώνουμε τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας» - Media

«Βιώνουμε τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας δήθεν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνοντας την επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.

 

«Βιώνουμε τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας δήθεν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνοντας την επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης τα ιδιωτικά σχολεία παρότι μείωσαν τα δίδακτρά τους, έχασαν το 25% των μαθητών τους, και τώρα η αύξηση του ΦΠΑ «αποτελεί τη χαριστική βολή», που θα οδηγήσει είτε στην αναστολή της λειτουργίας τους, είτε στο κλείσιμο πολλών εξ αυτών που μέχρι σήμερα λειτουργούν οριακά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι αν ο κλάδος των ιδιωτικών σχολείων συρρικνωθεί περαιτέρω ή εκλείψει, το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το κράτος θα είναι οδυνηρό καθώς δεν θα εισπράξει ΦΠΑ, θα δημιουργήσει 25.000 ανέργους και θα χρειαστεί να βρεθούν θέσεις για 8.0000 μαθητές στη ήδη υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα δημόσια σχολεία.

«Το ζήτημα είναι καθαρά ιδεολογικό. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκθειάσει τον εξισωτισμό ως πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης και λειτουργίας. Τα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία είναι καλύτερα από τα δημόσια σύμφωνα με διεθνείς μετρήσεις. Να τα κλείσουμε λοιπόν προς χάριν του εξισωτισμού προς τα κάτω προκειμένου να ικανοποιήσουμε τη Μαρξιστική ιδεοληψία της κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43