search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Έχει πάρει Όσκαρ, αλλά λέει ότι δεν το άξιζε! (Photos)

12.08.2015 11:19
Έχει πάρει Όσκαρ, αλλά λέει ότι δεν το άξιζε! (Photos)  - Media

Αυτό είναι σίγουρα πρωτοφανές για την αμερικάνικη βιομηχανία του κινηματογράφου. 

 

Αυτό είναι σίγουρα πρωτοφανές για την αμερικάνικη βιομηχανία του κινηματογράφου. Να έχεις πάρει Όσκαρ, και μετά από χρόνια να λες ότι δεν το άξιζες.

Κι όμως, αυτό υποστηρίζει ο σκηνοθέτης Πολ Χάγκις, που πήρε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με το «Crash» το 2005. Εκείνη τη χρονιά είχε γερούς αντιπάλους: «Το μυστικό του Brokeback Mountain», «Καληνύχτα και καλή τύχη», «Μόναχο», «Καπότε».

Και η αλήθεια είναι ότι πολλοί τότε είχαν κριτικάρει την Ακαδημία Κινηματογράφου και την κατηγόρησαν για λάθος επιλογή. Απ’ ότι φαίνεται, τελικά την ίδια άποψη έχει και ο ίδιος ο βραβευμένος. «Ήταν η καλύτερη ταινία της χρονιάς; Δεν νομίζω. Ήταν φοβερή χρονιά με πολλές καλές ταινίες», είπε σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης. Και πρόσθεσε: «Για κάποιο λόγο το «Crash» άγγιξε τους ανθρώπους, τους συγκίνησε. Ακόμα έρχονται κάποιοι  και μου λένε ότι αυτή η ταινία τους άλλαξε τη ζωή. Και αυτό είναι φοβερό».

Να θυμίσουμε ότι το «Crash» πραγματεύεται τον ρατσισμό μέσα από σπονδυλωτές ιστορίες. Αφορμή έγινε ένα αληθινό περιστατικό, όταν έκλεψαν την Πόρσε του Πολ Χάγκις έξω από ένα βιντεο κλαμπ το 1991.

Ματ Ντίλον και Νάντι Θιούτον σε σκηνή από την ταινία

Σάντρα Μπούλοκ σε σκηνή από την ταινία 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:43