search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02
MENU CLOSE

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1877
12-08-2015
13.08.2015 03:00
88872361528fa9c83cc1ee5b3c1d5bb6.jpg

Μια κλασική ταινία του Όρσον Γουέλς, ένα δράμα που έχει στην καρδιά του την ενοχή και τη συγχώρεση, μια ισπανική κωμωδία και μια γλυκιά κωμωδία ενηλικίωσης, αυτή τη βδομάδα στις αίθουσες.

 

Μια κλασική ταινία του Όρσον Γουέλς, ένα δράμα που έχει στην καρδιά του την ενοχή και τη συγχώρεση, μια ισπανική κωμωδία και μια γλυκιά κωμωδία ενηλικίωσης, αυτή τη βδομάδα στις αίθουσες.

Όλα θα πάνε καλά

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μαρί Ζοζέ Κροζ

Ένα παιχνίδι ενοχής και συγχώρεσης σκηνοθετημένο από τον Βιμ Βέντερς. Η ιστορία ξεκινάει ένα χειμωνιάτικο βράδυ, σε έναν χιονισμένο επαρχιακό δρόμο. Ένα αυτοκίνητο εμφανίζεται από το πουθενά και ένα έλκηθρο με ένα παιδάκι πέφτει πάνω του. Οδηγός είναι ένας συγγραφέας, ο Τόμας. Πέφτει σε κατάθλιψη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γράψει. Έχει, όμως, δικαίωμα να βασίσει το έργο του πάνω στα βιώματα και τη θλίψη των άλλων;

3 γάμοι σ’ ένα μήνα

Σκηνοθεσία: Χαβιέ Ρουίζ Καλντέρα

Παίζουν: Ίνμα Κουέστα, Μαρτίνο Ρίβας, Κουίμ Γκουτιέρεζ, κ.ά.

Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές καταστάσεις ξεκινά όταν η Ρουθ λαμβάνει πρόσκληση για τους γάμους τριών πρώην της. Κι ενώ νόμιζε ότι δεν υπάρχει πιο κάτω από τον «πάτο», αποφασίζει να μην κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να πάει και στους τρεις γάμους, μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι η ζωή συνεχίζεται…

Μαθήματα οδήγησης

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Παίζουν: Πατρίσια Κλάρκσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ

Μια γλυκιά κωμωδία ενηλικίωσης είναι αυτή η ιστορία που δίνει μαθήματα φιλίας. Η Γουέντι είναι μια συγγραφέας που ο σύζυγός της μόλις την εγκατέλειψε για μια νεότερη γυναίκα. Ο Νταρβάν είναι ένας γλυκομίλητος ταξιτζής από την Ινδία που είναι έτοιμος να παντρευτεί με προξενιό. Η Γουέντι, για να κερδίσει την ανεξαρτησία της, θέλει να μάθει να οδηγεί και προσλαμβάνει τον Νταρβάν. Αυτός της μαθαίνει οδήγηση και κείνη πώς να προσεγγίζει τις γυναίκες.

Η κυρία από τη Σανγκάη (1947)

Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς

Παίζουν: Ρίτα Χέιγουρθ, Όρσον Γουέλς, Έβερετ Σλόουν

Ένας Ιρλανδός ναυτικός, ο Μάικλ Ο’ Χάρα, συναντά την όμορφη ξανθιά Έλσα και τη σώζει από την επίθεση τριών κακοποιών. Τη συνοδεύει σπίτι της κι εκεί γνωρίζει τον σύζυγό της, τον δικηγόρο Άρθουρ Μπάνιστερ, που έχει μια ελαφρά αναπηρία. Καθώς το ζευγάρι πρόκειται να πάει στο Σαν Φρανσίσκο με το γιοτ του, προσφέρουν δουλειά στον Μάικλ. Ο συνέταιρος του Άρθουρ, ο Τζορτζ Γκρίσμπι, πείθει τον Μάικλ να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει τον θάνατο του συνεργάτη του έναντι αδρής αμοιβής. Ο Μάικλ, που σχεδιάζει με τα χρήματα να το σκάσει με την Έλσα, την οποία έχει ερωτευτεί, δέχεται και υπογράφει μια ομολογία της «δολοφονίας».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:01