search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:30
MENU CLOSE

Εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ψήφιση…

14.08.2015 03:00
Εκτιμήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ψήφιση… - Media

Εν αναμονή πλέον των υπογραφών των ΥΠΟΙΚ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, μετά και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την ελληνική Κυβέρνηση…

 

Εν αναμονή πλέον των υπογραφών των ΥΠΟΙΚ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, μετά και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την ελληνική Κυβέρνηση, οι οποίοι είναι πιθανό να συναντηθούν ακόμη και σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπως επίσης και των κοινοβουλίων των 19 χωρών-μελών της νομισματικής ένωσης, έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Εάν όμως  δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η χώρα θα χρειαστεί περαιτέρω δανειακή γέφυρα.

Στο θέμα αυτό «τρικλοποδιές» φαίνεται να βάζει  η γερμανική κυβέρνηση, όπου για την εκταμίευση του νέου δανείου των 85,5 δις ευρώ, θέτει ακόμη ερωτήσεις ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την βιωσιμότητα του χρέους και τις ιδιωτικοποιήσεις

Μάλιστα Γερμανοί αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν πολλές φορές τις τελευταίες μέρες  πως δεν πρόκειται να «βιαστούν» να πάρουν αποφάσεις.

Ωστόσο ακόμη και να ξεπεραστεί το «αγκάθι» αυτό σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους, παρουσιάζει η έκθεση βιωσιμότητας των Θεσμών.

Σύμφωνα με αυτές το χρέος σε αναλογία προς το ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 200% το 2016 και θα φτάσει κοντά στον στόχο του 120% το 2030.

Μάλιστα το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές του, ότι το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα φτάσει τα 91,7 δισ. ευρώ (85,5 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή βοήθεια και 6,2% από ιδιωτικοποιήσεις) με την πρώτη εκταμίευση δόσης να αναμένεται τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα η  Wall Street Journal επισημαίνει ότι η πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου θα άφηνε το ελληνικό χρέος στο 159,7% το 2022, η μερική εφαρμογή θα φέρει το χρέος στο 173,7% το 2022 ενώ μόνο σε περίπτωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων το χρέος θα πέσει κάτω από το 150% (148,2% το 2022).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18